Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μάγδα Φύσσα δέχθηκε ερωτήσεις από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη και τον πελάτη του, Γιάννη Λαγό, τον οποίο χαρακτήρισε ως «δολοφόνο του παιδιού μου», και προσπάθησε να τοποθετηθεί ήρεμα ύστερα από την ένταση που επικράτησε νωρίτερα και διακόπηκε η δίκη, λόγω του ναζιστικού χαιρετισμού του δικηγόρου του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη. Ο Λαγός ξεκίνησε να την ρωτά για τη δολοφονία του αριστερού εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και τη σχέση του δράστη με τη ΝΔ. Η Μάγδα Φύσσα αντέδρασε ρωτώντας την έδρα: «Μπορεί να μου κάνει ερωτήσεις; Εχω απέναντί μου και μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου. Είστε όλοι δολοφόνοι!». Ο κατηγορούμενος πάντως, δεν σταμάτησε να επιτίθεται σε βάρος της μάρτυρος, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του. 

Λαγός: Είμαι δολοφόνος εγώ;

Μ. Φύσσα: Σωστά, μόνο εντολές έχεις δώσει

Λαγός: Από πού προκύπτει αυτό;

Μ. Φύσσα: Από το ότι είσαι μέσα;

Λαγός: Γνωρίζετε κυρία μου, πως ένας μάρτυρας είπε πως έχει μαγαζί δυο στενά μακριά από την καφετέρια Κοράλι, με κάμερες ασφαλείας και ο υπουργός Δένδιας πήγε να ζητήσει το υλικό;

Πρόεδρος: Δεν αφορά τη μάρτυρα.

Λαγός: Μα είναι σημαντικά πράγματα! Γνωρίζετε ποσό συχνά μιλούσα με τον Πατέλη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας;

Μ. Φύσσα: Οχι

Λαγός: Δεν γνωρίζει τίποτα αλλά ξέρει ότι δίνω εντολές. Άμα δεν θέλει να απαντήσει σε τίποτα να το πει, είναι σε δύσκολη θέση του καταλαβαίνω. 

Μ. Φύσσα: Εγώ είμαι σε δύσκολη θέση;

Τον χαβά του ο φασίστας Πλεύρης

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος μετά από τις αντιδράσεις της πολιτικής αγωγής υποστήριξε πως δεν είναι παράνομο να χαιρετά ναζιστικά, ούτε είναι παράνομος ο φασισμός στην Ελλάδα, έκανε ερωτήσεις στη μάρτυρα που προκάλεσαν.

Πλεύρης: Είστε μητέρα πράγμα που σέβομαι απεριόριστα. Και εγώ είμαι πατέρας που παραλίγο να χάσω το παιδί μου! Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν δυο άλλες μητέρες που τα δικά τους παιδιά δολοφονήθηκαν από εγκληματική οργάνωση και ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζετε αυτή τη δολοφονία;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε.

Πλεύρης: Οταν λέτε να τελειώνουμε με τους φασιστές θέλετε να τους σκοτώσετε;

Μάρτυρας: Δεν σκοτώνουν οι αντιφασίστες, οι φασίστες σκοτώνουν. Να τελειώσει αυτό μέσω του λόγου. 

Πλεύρης: Δηλαδή θέλετε να βάλετε στη φυλακή 500.000 ανθρώπους;

Μάρτυρας: Ευχαρίστως.

Πλεύρης: Λυπάμαι πολύ για το γιο σας...

Μάρτυρας: Μην λυπάστε πάρα πολύ.

Πλεύρης: Θα σας διαβάσω ένα ποίημα του γιου σας...

Μάρτυρας: Ο Παύλος δεν σκότωνε, έγραφε.

Πλεύρης: Αφήστε με 

Μάρτυρας: Όχι δεν θα σας αφήσω. Διαβάστε μου ένα του Γερμενή...

Πρόεδρος: Πού κατατείνει η ανάγνωση; Δεν θέλουμε να μας διαβάσετε. 

Μ. Φύσσα: «Στοχοποιημένος ο Παύλος»

«Υπήρχε κρατική ασυλία στη Χρυσή Αυγή - Ενα και το αυτό οι αστυνομικοί»

Η Μάγδα Φύσσα απαντώντας σε ερωτήσεις τις πολιτικής αγωγής εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι υπήρχε «κρατική ασυλία» προς τη Χρυσή Αυγή και πως ο γιος της ήταν στοχοποιημένος λόγω του ότι ήταν αντιφασίστας και αντιρατσιστής, και για αυτό δολοφονήθηκε. «Υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους πολίτες... Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν το απέτρεψαν (σ.σ.: τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) αλλά το βοήθησαν. Ενα μόνο έπρεπε να κάνουν, μια ασπίδα για να φύγουν τα παιδιά. Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή και οι αστυνομικοί που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί, ήταν ένα και το αυτό»

Αναφερόμενη στην κοινωνική δράση του γιου της, είπε: «Ο Παύλος ήταν 34 χρονών. Σήμερα θα ήταν 43 και δεν τον άφησαν να ζήσει. Ηταν αντιφασίστας, αλληλέγγυος, βοηθούσε όπου μπορούσε και χρειαζόταν. Ηταν ένας ενεργός πολίτης». Πρόσθεσε δε πως: «Προφανώς ήταν στόχος από πριν. Το θέμα είναι η ταχύτητα. Πώς έφτασε ένα ολόκληρο τάγμα σε 10 λεπτά εκεί. Εχει σημασία στην οργάνωση, για αυτό τη λέμε εγκληματική οργάνωση. Εχει ιεραρχία, εκπαίδευση, όλα φανερά και με στοιχεία. Αυτά βέβαια τα γνωρίσαμε μετά, όχι πριν τη δολοφονία».

Εισαγγελέας: Υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι ήταν στόχος από πριν; 

Μάρτυρας: Ναι μετά τις συλλήψεις, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, το λένε κατηγορούμενοι ότι «το ψάχναμε το μπαστάρδι, τώρα θα τραγουδάει στον παράδεισο».

Εισαγγελέας: Γιατί δεν έτρεξε να φύγει;

Μάρτυρας: Η αξιοπρέπειά του δεν του επέτρεψε να τρέξει αλλά ήθελε να σώσει και τα παιδιά. Πίστευε ότι θα τα βγάλει πέρα μαζί τους. Ηταν δυνατό παιδί. Δεν περίμενε βέβαια αυτό.

Εισαγγελέας: Είχε κάτι πάνω του που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο;

Μάρτυρας: Μόνο το τσαντάκι του. Ούτε η παρέα του είχε κάτι...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA