Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Τροχαίας για το τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 60χρονο, πατέρα τριών παιδιών, στη διασταύρωση των οδών Πιπίνου και Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας. Στο τροχαίο ενεπλάκη το γνωστό μοντέλο και νικήτρια του περσινού ριάλιτι μόδας GNTM, Κυβέλη Χατζηευστρατίου, η οποία γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (12/10) συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το μηχανάκι του 60χρονου, με αποτέλεσμα ο άτυχος οδηγός να συρθεί για πολλά μέτρα στην άσφαλτο και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε το μοντέλο περνά με μεγάλη ταχύτητα τη διασταύρωση στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Πιπίνου, στον Αγιο Παντελεήμονα, με παλλόμενο πορτοκαλί φανάρι, χωρίς να σταματήσει, με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής να μην προλάβει να αντιδράσει για να αποφύγει τη μοιραία σύγκρουση. «Κατέβαινε την οδό Πιπίνου μια κοπέλα με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έγινε η σύγκρουση. Βλέπω με πολύ πόνο ακόμα το αίμα του στην άσφαλτο. Τον χτύπησε πλαγιομετωπικά», ανέφερε συγγενής του 60χρονου.

Καρέ καρέ το τροχαίο από κάμερα ασφαλείας

Σε βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας διακρίνεται το ασημί όχημα που οδηγούσε η 20χρονη να περνάει από την οδό Πιπίνου χωρίς να ελαττώνει ταχύτητα. Η μηχανή του 60χρονου «καρφώνεται» στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και το σώμα του σέρνεται στην άσφαλτο. «Η ταχύτητα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φανταζόμαστε. Εγώ μετρώ 55χλμ την ώρα και ίσως 45 για το μηχανάκι», λέει στην εκπομπή «Live News» του MEGA, ο εμπειρογνώμονας μηχανολόγος - μηχανικός, Κώστας Λακαφώσης.

Ενώ όπως εξηγεί, ακόμη και αυτά τα χιλιόμετρα φαντάζουν πολλά για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος: «Μπορεί στο πρώτο άκουσμα της ταχύτητας, τα 55χλμ να ακούγονται λίγα, όμως όταν μιλάμε για ένα μικρό στενό που δεξιά και αριστερά έχει παρκαρισμένα αυτοκίνητα και είναι σκοτεινά, αφού ήταν αργά το βράδυ, καταλαβαίνετε πως η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τη νεαρή οδηγό». Και κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς μερικά από τα πιο σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία γίνονται εντός πόλης με χαμηλές ταχύτητες και σε απόσταση ακόμη και ενός χιλιομέτρου από το σπίτι μας. Αρα δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός ή ανάπτυξη ταχύτητας πάνω από τα όρια».

Εχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της

Το μοντέλο όπως φαίνεται και από το βίντεο, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε πάνω σε πέντε σταθμευμένα οχήματα. Από την εικόνα φαίνεται ότι το πρώτο κατά σειρά παρκαρισμένο όχημα τραντάζεται ολόκληρο αφού η 20χρονη έπεσε με τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου της. Ένα από τα υπόλοιπα σταθμευμένα έχει διαλυθεί στο πίσω μέρος αριστερά από το χτύπημα και η δεξιά πλευρά του έχει καταλήξει πάνω σε κορμό δέντρου.

Η 20χρονη σε κατάσταση σοκ βγήκε από το αυτοκίνητό της να δει τι έχει συμβεί. Και όλα αυτά λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της. Είδε ότι ο 60χρονος ήταν αιμόφυρτος στην άσφαλτο με γείτονες να έχουν κατέβει για να βοηθήσουν και να καλέσουν ΕΚΑΒ και Αστυνομία. Το 20χρονο μοντέλο αφού αρχικά οδηγήθηκε στο τμήμα, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο, ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο 60χρονος, πατέρας τριών παιδιών, διατηρεί κατάστημα στην περιοχή και, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εκείνη την ώρα επέστρεφε στο μαγαζί του. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι φορούσε κανονικά κράνος, ωστόσο, η σύγκρουση με το αυτοκίνητο ήταν τόσο σφοδρή που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει με μεγάλη δύναμη στο οδόστρωμα. Το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ωστόσο, δυστυχώς όλα είχαν κριθεί. Η Κυβέλη Χατζηευστρατίου συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με τους αστυνομικούς της Τροχαίας να την υποβάλλουν σε εξέταση αλκοτέστ, όπως προβλέπει υποχρεωτικά ο νόμος σε τροχαία δυστυχήματα με τραυματία ή νεκρό. Πλέον έχει αφεθεί ελεύθερη και αναμένεται να αποφασιστεί τα επόμενα 24ωρα η ποινική της μεταχείριση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA