Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του επανειλημμένου βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια ενώ την ίδια στιγμή η μητέρα της αλλά και ο 53χρονος Ηλίας Μίχος έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για μαστροπεία. Για την εν λόγω υπόθεση μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο πρόεδρος Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, η κλινική ψυχολόγος Αννα Κανδαράκη, ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Βασίλης Χρονόπουλος, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Βρέθηκαν πολλά εμβάσματα των 25 και 30 ευρώ στον λογαριασμό της μητέρας» ανέφερε ο πρόεδρος Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Παράλληλα, σημείωσε πως γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, εάν υπάρχει κύκλωμα και ποιοι ήρθαν σε επαφή με τη 12χρονη. Μάλιστα, ερευνάται και το οπτικό υλικό που φέρεται να έχει καταγράψει τον 53χρονο να πηγαίνει σε «οίκο ανοχής» με το ανήλικο κορίτσι, ύστερα από σχετική καταγγελία.

«Πίσω από κάθε παιδί ψάξε γονιό»

«Πίσω από κάθε παιδί ψάξε γονιό» δήλωσε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. «Αυτή η ιστορία δεν περιλαμβάνει μόνο γονιό, περιλαμβάνει σεξουαλικές διαστροφές, περιλαμβάνει έγκλημα παιδικών σωμάτων και ψυχών και πάνω απ’ όλα περιλαμβάνει ευθύνη και όχι μόνο της μάνας που έχει τη μεγαλύτερη, αλλά ολόκληρης της οικογένειας» συμπλήρωσε ο κ. Σούρας.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Βασίλης Χρονόπουλος, τόνισε πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει η ύπαρξη κυκλώματος, ενώ ερωτηθείς για τον ρόλο της μητέρας είπε πως από την αρχή ο Ηλίας Μίχος είχε καταθέσει τον ενεργό ρόλο της. Σχετικά με την πρώτη επαφή του 53χρονου και της 12χρονης, ο κ. Χρονόπουλος εξήγησε πως η μητέρα της ανήλικης καθάριζε το μίνι μάρκετ που διατηρούσε στον Κολωνό. Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή και των άλλων παιδιών της οικογένειας, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε πως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.

«Δεν νοείται να μην γνωρίζω που είναι το 12χρονο κορίτσι μου, όχι κάθε ώρα, κάθε λεπτό» ανέφερε από την πλευρά της η κλινική ψυχολόγος, Αννα Κανδαράκη. Τόνισε πως αυτό που την ενδιαφέρει να ακουστεί πάνω απ’ όλα είναι πώς μπορεί να υπάρξει ένα υγιές κλίμα και μια επικοινωνία μεταξύ γονέα και παιδιού μέσα στην κοινωνία. «Πραγματικά φοβάμαι και πιστεύω πως είναι πολύ βαθιές και ανεξίτηλες οι πληγές της 12χρονης» προσέθεσε η ψυχολόγος.

Γρηγόρης Λέων: «Δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών»

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο Mega πως πολλές φορές πιστεύουμε πως ένας άγνωστος θα μπορούσε να κακοποιήσει ένα παιδί, ωστόσο το συντριπτικό ποσοστό αυτών των περιστατικών δείχνουν ως κακοποιητή κάποιο γνωστό πρόσωπο της οικογένειας. «Προφανώς η μητέρα έπρεπε να είχε αντιληφθεί την κακοποίηση της 12χρονης. Το παιδί αυτό, ειδικά την πρώτη φορά, τραυματίζεται ιδιαίτερα. προφανώς η μητέρα θα πρέπει οργανικά να αντιληφθεί το παιδί, αλλά και ψυχολογικά. Το παιδί περνάει ένα σοκ που νομίζω ότι είναι εύκολο να διαγνώσει ένας ενήλικος άνθρωπος», δήλωσε. Τέλος, ο κ. Λέων τόνισε πως δεν υφίσταται συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης, ωστόσο ούτε η 12χρονη ούτε οι γονείς της είχαν δεχθεί να μιλήσουν. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», ο οποίος ανέφερε: «Ακούσαμε κάποιον θείο να μας παίρνει τηλέφωνο και να μας λέει ότι βρήκε κατά τη διάρκεια των διακοπών στο κινητό του παιδιού περίεργες επικοινωνίες, που δεν συνάδουν με την παιδική αθωότητα. Τους κατευθύναμε να μας καλέσουν οι γονείς για να τους στηρίξουμε. Αρχικά, τους ζητήσαμε να πάμε στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσουν. Είπαμε να πάρουν τηλέφωνο οι γονείς και να μιλήσουμε με το παιδί, γιατί χρειάζεται στήριξη», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν κατάφερε να μιλήσει με την 12χρονη, ενώ υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας δεν πρέπει να γίνει καμία ψυχοθεραπευτική κίνηση για να μην επηρεαστεί η μαρτυρία του παιδιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA