Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπροστά σε ένα απάνθρωπο θέαμα ήρθαν οι συνοριοφύλακες στον Εβρο όταν κλήθηκαν να αναχαιτίσουν μια μεγάλη ομάδα παράτυπων μεταναστών που εισέρχονταν σε ελληνικό έδαφος από την Τουρκία. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον Frontex, διέσωσαν 92, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Εβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο από Τούρκους μεθοριακούς εντελώς γυμνοί. Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Ελληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Εβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά. Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό. Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA