Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει στη Χαλκιδική μετά από την απόδραση βαρυποινίτη κρατούμενου από τις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 39χρονο Αρμένιο, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην πρωινή αναφορά των φυλακών που έγινε προχθές Τετάρτη. Όπως αναφέρουν πηγές από τις φυλακές στην ιστοσελίδα voria.gr, ο άνδρας δεν διέμενε το βράδυ εντός των φυλακών αλλά σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά.

Όπως σε κάθε αγροτική φυλακή, αρκετοί είναι αυτοί που, αν δεν έχουν πειθαρχικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια τέλεσης της ποινής τους, μπορούν να εκτίσουν μέρος της παράγοντας έργο αφού δώσουν τον λόγο της τιμής τους πως δεν θα αποδράσουν. Ο Αρμένιος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και πλέον θεωρείται δραπέτης.

Ο «λογοτιμητής» είναι ένα ειδικό καθεστώς κρατουμένων, που διαμένουν σε μη φυλασσόμενα οικήματα στην περιοχή των φυλακών και δίνουν απλά το παρών σε προσκλητήριο κρατουμένων που γίνεται κάθε απόγευμα ή κάθε πρωί πριν την έναρξη των εργασιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA