Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν πέρασαν 24 ώρες από τη δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ότι εισηγείται την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών γιατί «είναι επικίνδυνοι» και ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση 39 βουλευτών του ζητά την επιστροφή του ανεμβολίαστου προσωπικού στο ΕΣΥ. Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων, που δεν προχώρησαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά της Covid-19, έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας τους τελευταίους 13 μήνες. Με βάση τα όσα είπε χθες ο αρμόδιος υπουργός, δε διαφαίνεται, επί του παρόντος τουλάχιστον, αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης στο θέμα αυτό ξεκαθαρίζοντας πως όσο διαρκεί η κατάσταση της επιδημίας κορoνοιού στη χώρα μας, θα ισχύσει η απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία. 

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει την παρέμβαση του στο γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τεθεί εκτός τακτικής μισθοδοσίας ενώ η απουσία τους έχει αποδυναμώσει τα νοσοκομεία. Οπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, «δυστυχώς, ούτε το διάστημα της πανδημίας και οι τραγικές συνέπειές του, οπότε και διαπιστώθηκε ότι το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δεν επαρκούσε για να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, ούτε και η διαπίστωση ότι οι τιμωρητικές πολιτικές αναφορικά με την άρνηση εμβολιασμού, δεν έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, δεν στάθηκαν ικανά για να μεταπείσουν την κυβέρνηση ότι η απόφαση της αναστολής εργασίας των υγειονομικών θα πρέπει να ανακληθεί και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους, με τα όσα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «αφού αποδείχτηκε ότι το σύστημα υγείας δεν είχε κανένα υγειονομικό όφελος από αυτή την απομάκρυνση, αντίθετα διευκολύνθηκαν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, οι καταργήσεις υγειονομικών μονάδων και προχώρησαν σχέδια ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κ. υπουργέ δεσμευτήκατε, μέσω δημόσιων δηλώσεών σας, ότι θα επανεξετάζατε το ζήτημα επιστροφής των υγειονομικών στις θέσεις εργασίας τους μέσα στον περασμένο Οκτώβριο». Την επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ είχε ζητήσει ξανά η Κουμουνδούρου πριν από 3 μήνες με 29 βουλευτές του κόμματος να καταθέτουν σχετική ερώτηση στη Βουλή. 

Ο υπουργός Υγείας στις αρχές του περασμένου μήνα είχε επιβεβαιώσει ότι το θέμα του ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού ήταν σε φάση εξέτασης από την κυβέρνηση, η οποία θα στάθμιζε τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να λάβει τις τελικές της αποφάσεις. «Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα, που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση, που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση, που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία», είχε αναφέρει ο κύριος Πλεύρης, ο οποίος σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε στη χθεσινή του τοποθέτηση ότι «δεν μπορεί να είναι κάποιος γιατρός και υγειονομικός και να εργάζεται χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε νοσοκομείο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA