Μενού
eforia
Εφορία | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένοχη για υπεξαίρεση ποσού 320.000 ευρώ από τα ταμεία της ΔΟΥ Κιλκίς κρίθηκε πρώην εφοριακός. Η υπόθεση αφορούσε το διάστημα 2011-13, όταν η κατηγορούμενη, συνταξιούχος πλέον, υπηρετούσε ως προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων της συγκεκριμένης εφορίας. Η πρώην εφοριακός καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 6 ετών. Συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης την έκρινε ένοχη, σε δεύτερο βαθμό, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, αναγνωρίζοντάς της τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: «Δεν θα ηρεμήσω αν δεν βρεθούν οι δράστες» λέει ο γιατρός που ξυλοκοπήθηκε έξω από το ιατρείο του

Ωστόσο, οι δικαστές αποφάσισαν να μετατρέψουν την ποινή προς 3 ευρώ ημερησίως! Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερη, υπό όρους, ενόψει της δίκης στο Εφετείο και πλέον καλείται να πληρώσει πρόστιμο μόλις 13.000 ευρώ για να ξεμπερδέψει οριστικά για μία απάτη... 307.000 ευρώ επιπλέον!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη πλαστογραφούσε τα διπλότυπα είσπραξης τύπου Α’, παραπλανώντας παράλληλα τους φορολογούμενους που πλήρωναν τα ποσά. Καθώς, όμως, οι φορολογούμενοι έπαιρναν κανονικά στα χέρια τους το σχετικό νόμιμο παραστατικό, η ίδια παρακρατούσε τα χρηματικά ποσά, μη εισάγοντας αυτά στη δημόσια διαχείριση, ενώ εμφάνιζε το σχετικό διπλότυπο στη λίστα των ανεπικύρωτων. «Προέβαινε αυθαίρετα σε ακύρωση “κλάδεμα” των ανεπικύρωτων διπλοτύπων στη διαδικασία του κλεισίματος του συστήματος TAXISNET ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η έλλειψη των σχετικών χρηματικών ποσών και συνεπώς η τελούμενη υπεξαίρεση», περιγράφεται στο βούλευμα, με το οποίο είχε παραπεμφθεί σε δίκη.

Στην απολογία της, αποδέχθηκε ένα μικρό μέρος της υπεξαίρεσης, αποδίδοντας την εμπλοκή της σε σκευωρία των συναδέλφων της, ενώ διά του συνηγόρου της ανέφερε ότι προέβη σε ενέργειες για την επιστροφή των χρημάτων που εμφανίζονταν ως προϊόν υπεξαίρεσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA