Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νοέμβριος δείχνει τα «δόντια» του και ο καιρός αλλάζει άρδην μέσα στις επόμενες ώρες με δυνατές βροχές και καταιγίδες. Και αυτό, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα είναι το πρώτο από τα τρία διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα «επισκεφθούν» τη χώρα μας το επόμενο τετραήμερο με αποκορύφωμα την Κυριακή. Παρά το γεγονός ότι θα πέσει αρκετό «νερό» η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

«Ενα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου φαίνεται πως θα βάλει τέλος στην ανομβρία του φετινού Φθινοπώρου μιας και θα αποδιοργανώσει στην ουσία τα ατμοσφαιρικά βουνά (υψηλές βαρομετρικές πιέσεις) που καλύπτουν εδώ και εβδομάδες μεγάλες εκτάσεις της Ευρώπης, μην επιτρέποντας στην ουσία στις κακοκαιρίες από την πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού να εισχωρήσουν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ευρώπης. Η εξέλιξη αυτή θα ανοίξει την πόρτα και σε άλλες κακοκαιρίες να κινηθούν προς την περιοχή μας, ενώ ταυτόχρονα μια πολύ ψυχρή μάζα από την περιοχή της Ρωσίας θα κατακλύσει μεγάλο τμήμα της κεντρικής Ευρώπης τροφοδοτώντας περαιτέρω αυτές τις κακοκαιρίες. Ετσι λοιπόν φαίνεται ότι ο Νοέμβριος θα προσπαθήσει στο τέλος του να αναπληρώσει το υετικό κενό που άφησαν πίσω τους οι άλλοι δύο φθινοπωρινοί μήνες που προηγήθηκαν βάζοντάς μας όμως ταυτόχρονα και σε τροχιά επικίνδυνων κακοκαιριών» έγραψε στο facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα υπόλοιπα τμήματα και μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς), 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως τους 16 βαθμούς), 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 25 βαθμούς Κελσίου), 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA