Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή στα βόρεια και τα δυτικά, καθώς έφτασε και στην Ελλάδα η κακοκαιρία «Fobos». Οι τοπικές βροχές που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες σήμερα στα δυτικά και βόρεια, βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Ερευνα: Το 85% των παιδιών σε ίδρυμα κακοποιείται - Σήμα κινδύνου από τους ειδικούς

Επιπλέον, αναμένεται:

  • Η ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα πελάγη σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ) και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα θυελλώδεις (8 μποφόρ).
  • Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα νότια και κεντρικά τμήματα της χώρας μας.
  • Η σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα κεντρικά ηπειρωτικά και από τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής 20/11 προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 21/11 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
  • Η συνέχιση των φαινομένων έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11 κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Κυριακή 20/11 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Την Δευτέρα βροχή και στην Αθήνα - Aπό Τρίτη νέος κύκλος βροχοπτώσεων

Ένας νέος κύκλος βροχών πρόκειται μάλιστα να έρθει από την Τρίτη - με τις θερμοκρασίες να παραμένουν όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στη δυτική Ελλάδα κυρίως, θα ρίξει αρκετό νερό, ειδικά την Τρίτη προς Τετάρτη. Αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος ενώ θα εκδηλωθεί βροχή και στην Αθήνα!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA