Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία στελεχών της ΜΚΟ  HumanRights 360 μετά τη διαβίβαση σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του πορίσματος της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που εντοπίζει στοιχεία για κακοδιαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου( ΕΟΧ). Η Εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου που ανέλαβε την διενέργεια της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνήσει στο πλαίσιο αυτής αν ο ιδρυτής και στελέχη της οργάνωσης έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις όπως απιστία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης .

Η οργάνωση πάντως με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν «είναι ανακριβή και εσφαλμένα» και τονίζει ότι κάθε χρόνο ελέγχουν τα οικονομικά της πεπραγμένα ορκωτοί λογιστές. «Οι αναφορές που συνοδεύουν την ανάπτυξη των έργων μας δημοσιεύονται κάθε χρόνο και η  Ετήσια Αναφορά Δράσης μας όπως επίσης και οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις και αυτές των ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών αποστέλλονται σε όλη τη βάση των δωρητών μας, σε κρατικούς και μη φορείς, και είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα μας όπως και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA