ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2022 06:00

Κιβωτός του Κόσμου: Οι οικονομικοί έλεγχοι, οι offshore εταιρείες και το μυστήριο με τα διπλά ονόματα και τις ομαδικές βαπτίσεις

Κάθε ημέρα που περνάει όλο και πιο σκοτεινή γίνεται η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» - Μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση, ήρθαν οι οικονομικοί έλεγχοι και τώρα ένα μυστήριο με διπλά ονόματα και ομαδικές βαπτίσεις παιδιών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κιβωτός του Κόσμου: Οι οικονομικοί έλεγχοι, οι offshore εταιρείες και το μυστήριο με τα διπλά ονόματα και τις ομαδικές βαπτίσεις
Κιβωτός του Κόσμου, πατήρ Αντώνιος, χρήμαατα / Eurokinissi, shutterstock
Ανάγνωση:

Ολο και πιο σκοτεινή, όλο και πιο περίεργη γίνεται η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Με τις καταγγελίες για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών να διαδέχονται η μια την άλλη, οι αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ΜΚΟ. Η Οικονομική Αστυνομία που ανέλαβε τη διερεύνηση της διαχείρισης των τεράστιων ποσών που διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια η «Κιβωτός», έχει στο στόχαστρό της, εκτός του Ιερέα ιδρυτή της οργάνωσης αυτής, της συζύγου του και της μητέρας του, οι οποίες φαίνονται και ως ιδιοκτήτριες του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, έχουν μπει τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και άλλα στελέχη του οργανισμού.

Διαβάστε ακόμη: Και τρίτο παιδί για σεξουαλική κακοποίηση σε δομή της Κιβωτού - Ανέλαβαν δράση οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου

Σε πρώτη φάση θα ζητηθούν από όλες τις τράπεζες να ενημερώσουν την Οικονομική Αστυνομία για λογαριασμούς που υπάρχουν από την «Κιβωτό» ή από τους νόμιμους εκπροσώπους της, τα ποσά που υπάρχουν σε αυτούς και τις κινήσεις. Αντίστοιχη έρευνα θα γίνει και από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία επεκτείνεται και σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά και offshore εταιρείες!

Μυστήριο με διπλά ονόματα και ομαδικές βαπτίσεις

Και ενώ «τρέχουν» όλες αυτές οι καταγγελίες και όλες αυτές οι έρευνες, στο προσκήνιο έρχεται και μια άλλη, άκρως μυστηριώδης, πτυχή της συγκεκριμένης υπόθεσης με τα ερωτήματα να είναι πολλά και, για την ώρα, αναπάντητα. Πρόκειται για διπλές βαπτίσεις παιδιών που γινόντουσαν μέσα στις δομές! Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ομαδικές βαπτίσεις γίνονταν στην Πωγωγιαννή της Ηπείρου το 2015 και το 2016, με το μυστήριο να καταγράφεται στις κάμερες. Καταγγελίες γονέων τις τελευταίες ημέρες για παιδιά που είχαν χριστιανικό όνομα και βαπτίζονταν ξανά, χωρίς να έχουν ερωτηθεί ούτε τα ίδια ούτε οι οικογένειές τους, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, μητέρα 3χρονου αγοριού υποστηρίζει ότι έδωσαν στο παιδί της άλλο όνομα. «Ουσιαστικά έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα, με ψευδή δήλωση ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή το πού βρίσκομαι. Το βάφτισαν ‘Γεώργιος’ και ακόμα αυτό το όνομα έχει μείνει. Έχει θέματα μπορεί και να οφείλεται και σε αυτό γιατί φωνάζοντάς τον ‘Μιχάλη’ μετά έγινε ‘Γιώργος’, έχει διάφορα προβλήματα ψυχολογικά γιατί είναι σαν διχασμένη προσωπικότητα πολλές φορές». Καταγγέλλει ακόμα ότι κοινωνική λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά με το πρόσχημα ότι η ίδια ήταν εξαφανισμένη, προκειμένου να βαφτιστεί το τότε 3 ετών παιδί της με άλλο όνομα.

Video Loading...

«Διάβασα κάποια στιγμή εγώ το χαρτί και έλεγε το όνομά της (σ.σ. της κοινωνικής λειτουργού). Είχε γράψει ακριβώς ότι έχει εξαφανιστεί η μητέρα, δεν ξέρουνε πού βρισκόμαστε και πρέπει να βαφτιστεί ο μικρός». Κι όπως φαίνεται η περίπτωση αυτή δεν ήταν και η μοναδική. Εθελόντρια της «Κιβωτού του Κόσμου» περιγράφει την αγωνία που έζησε όταν έψαχνε παιδιά της δομής που είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο και οι υπεύθυνοι δεν τα έβρισκαν επειδή όπως λέει η ίδια, στα χαρτιά είχαν άλλο όνομα από εκείνο που τα φώναζε όλο το διάστημα. Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Γεώργιος, ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει: «Έχουμε ενδείξεις, καταγραφές, ότι υπήρξαν βαπτίσεις σε παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα. Έχει κληθεί η Κιβωτός του Κόσμου να απαντήσει με ποια νομική μορφή γινόταν αυτό».

Θέμα ωρών να ανοίξουν οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων

Με σύνθημα «όλα στο φως», την εντολή που έλαβαν από το νέο Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου», πιάνουν δουλειά σήμερα Παρασκευή οι ορκωτοί ελεγκτές μίας από τις τέσσερις διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες της χώρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ήδη πάρει κάποια φύλλα με στοιχεία ταμειακών καταστάσεων και λογαριασμών, αλλά προφανώς οι ελεγκτές θα ζητήσουν κι άλλα και θα κάνουν τα βιβλία... φύλλο και φτερό. Εξάλλου, νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου παρέλαβε κάποια πρώτα στοιχεία από μέλος του πρώην Δ.Σ και η οποία είχε την ευθύνη της λειτουργίας των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Κιβωτού. Παράλληλα, με γοργά βήματα θα τρέξει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών, γι' αυτό και μέλη του νέου Δ.Σ. θα γυρίσουν τις δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα για να καταγράψουν τα δεδομένα.

Video Loading...

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στις ανάγκες των πάνω από 130 παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές, μιας και η αρνητική δημοσιότητα που έχει προκαλέσει η υπόθεση τα επηρεάζει. Σε κάθε περίπτωση, από το νέο Δ.Σ. της Κιβωτού διαμηνύουν ότι οι λειτουργικές ανάγκες της Οργάνωσης θα καλυφθούν πλήρως, ενώ η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά. Συντονιστικό ρόλο θα έχει από εδώ και πέρα η κ. Μαρτίνου που αναλαμβάνει και την επικοινωνία, ενώ ρόλο στις νομικές υποθέσεις της οργάνωσης θα έχει ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Η πρεσβυτέρα σήκωσε άρον-άρον τη θυρίδα

Και σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η... βιασύνης της πρεσβυτέρας να αδειάσει με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εκπομπή Live News του MEGA, η πληροφορία αυτή δεν αμφισβητείται και έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ!

Video Loading...

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει το ρεπορτάζ, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές. Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον - άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρόσωπο που φέρεται να άδειασε τη θυρίδα δεν ήταν άλλο από την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή! Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο το οποίο είναι άγνωστο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα για να νοικιάσει νέα θυρίδα, πράγμα όμως που όπως φαίνεται δεν έχει ακόμη συμβεί. Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της θυρίδας είναι η ίδια και ο πατέρας Αντώνιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ