Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση για τη δωρεά των οργάνων της 21χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε ένας 26χρονος. Για τη λήψη των οργάνων αναμένονται σήμερα το βράδυ ειδικά κλιμάκια γιατρών από «Ωνάσειο» και «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς. Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις προ της λήψης μοσχευμάτων, οπότε και η διαδικασία προχωράει. Θα ακολουθήσει και άλλη διαδικασία εξετάσεων, όπως είθισται, μετά τη λήψη, ώστε να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση προκειμένου να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.

Ολα αυτά την ώρα που δεν έχει περάσει το σοκ από τον αδόκητο θάνατο της άτυχης Εμμανουέλας που παρασύρθηκε από ασυνείδητο οδηγό στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η οικογένεια της ατυχής κοπέλας από τα Χανιά, η οποία «έσβησε» το πρωί της Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων του παιδιού της και να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους της μέσα από τον τραγικό και άδικο χαμό της.

Υπενθυμίζεται ότι το νεαρό κορίτσι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν παρασύρθηκε στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Αλβανός και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη στην άσφαλτο. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο η κατάστασή της υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ. Όπως ανέφερε η μητέρα της, η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα και «φεύγοντας», ήθελε να κάνει το δικό της θαύμα, να χαρίσει ζωή.

Στο μεταξύ, στο σημείο όπου περπάτησε για τελευταία φορά προτού παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί αιμόφυρτη στην οδό Εγνατία, φτάνουν από το πρωί άνθρωποι που γνώριζαν και αγαπούσαν την 21χρονη Εμμα για να αφήσουν ένα λουλούδι και ένα κεράκι στη μνήμη της. «Καλό ταξίδι άγγελέ μας… Σε αγαπάμε» γράφει μια από τις κάρτες. «Στο πιο όμορφο κορίτσι που έχω δει ποτέ. Σ’αγαπώ πολύ», γράφει σε μια δεύτερη κάρτα. Η κηδεία της ατυχής κοπέλας αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA