Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά τις 6:30πμ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Το επίκεντρο ήταν ανατολικά της Νότιας Εύβοιας, μόλις 9 χλμ από τους Ζάρακες, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 13.3χλμ. Στην περιοχή, που δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν, υπήρξε έντονη σεισμική δραστηριότητα όλο το βράδυ, με μικρής έντασης σεισμούς, κάτω από τα 3 Ρίχτερ.

«Θα περιμένουμε πως θα εξελιχθεί η σεισμικότητα στην περιοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, που σημείωσε πως η περιοχή δεν έχει ιστορικό. «Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», ανέφερε σχετικά στο MEGA

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA