Μενού
  • Α-
  • Α+

Κόντρα στου... κασίδη το κεφάλι έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους σεισμολόγους, την ώρα που ο κόσμος αγωνιά για το αν θα τον... πλακώσει το ταβάνι. Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Ακης Τσελέντης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα τηλεοπτικά πάνελ, έχοντας πάρει σβάρνα τα κανάλια από χθες το πρωί που έγινε η πρώτη σεισμική δόνηση στην Εύβοια που έσπειρε φόβο κι ανησυχία στους πολίτες για το αν θα χτυπήσει ξανά κι ακόμα πιο δυνατά ο Εγκέλαδος.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μίλησε για λάθος εκτιμήσεις κι επιπολαιότητες των συναδέλφων του, φωτογραφίζοντας τον Ακη Τσελέντη, ο οποίος είπε αφενός ότι έχει χάσει τον ύπνο του με τις Αλκυονίδες, αφετέρου ότι ο κύριος σεισμός ήταν ο 4,7 Ρίχτερ κι ακολούθησε μετά από ώρες το 5άρι. Χθες το πρωί είχαμε τη δόνηση των 4,7 Ρίχτερ και κάποιοι επιπόλαιοι συνάδελφοι είπαν για κύριο σεισμό, ήταν λάθος τους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έγινε ισχυρότερος σεισμός...

Το αν ήταν ο κύριος, παραμένει ακόμα και τώρα ανοικτό να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Πολύ περισσότερο τα λέω διότι δεν έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής ότι η περιοχή αυτή από τις 25 Οκτωβρίου είναι σε συνεχή διέγερση. Μάς έδειχναν ότι έρχεται σεισμός. Εδωσε την εσφαλμένη εκτίμηση σε κάποιους ότι ήταν ο κύριος ο 4,7, μάς έδωσε το 5άρι και λέω ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά» είπε ο Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να τείνει... χείρα φιλίας στους συναδέλφους του λέγοντας: «Να σκύψουμε πάνω από το θέμα και να είμαστε σε συνεννόηση όλοι οι σεισμολόγοι. Οφείλω να το λέω ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση επιστημόνων για το πού πορεύεται αυτή η σεισμική ακολουθία. Πρέπει να δούμε πόσα μεσολάβησαν από το 4,7 έως το 5,0... Εγιναν δεκάδες σεισμοί ανάμεσά τους και πριν και μετά» πρόσθεσε.

Για τους κατοίκους της Εύβοιας που είναι ανάστατοι και πολλοί εξ αυτών δεν κοιμήθηκαν στα σπίτια τους τη νύχτα, είπε: «Δεν τους λέω να μην μπουν στα σπίτια τους... Εχθες το πρωί είπα, κι έγινε αυτό. Μια δυο μέρες να μην λειτουργήσουν τα σχολεία. Κι όντως έγινε. Γιατί να μην μπουν τα παιδιά στα σχολεία; Για να ελεγχθούν και για να μην υπάρξουν σκηνές πανικού σε περίπτωση που υπάρξει σεισμός κι έρθουν χειρότερα».

Επίθεση στον Τσελέντη και μέσω Facebook

Στο προφίλ του στο Facebook ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε το πρωί της Τετάρτης:  Συνοψίζω αυτά που είπα προ ολίγου στις τηλεοράσεις ΑΝΤ1, ΜΕΓΑ, ΕΡΤ. 

  • Βιαστική και επιπόλαιη χθες η άποψη ότι ο χθεσινός 4,7 ήταν πιθανώς ο κύριος. Προσωπικά ήμουν πολύ επιφυλακτικός. 
  • Ούτε γνωρίζουμε αν ο βραδινός σεισμός μεγέθους 5,0 είναι ο κύριος. Χρειάζεται προσεκτική εξέταση και συνεκτίμηση πολλών στοιχείων. Συνεπώς, χρειαζόμαστε χρόνο.
  • Όποιος άνοιξε χθες δημόσια συζήτηση για τις Αλκυονίδες να την κλείσει αμέσως. Ούτε σοβαρά στοιχεία έχουμε αλλά ούτε επιτρέπεται να το συζητάμε δημόσια τη στιγμή που είναι σε πλήρη διέγερση η Εύβοια.

Τσελέντης: Μάς έλεγε για 7,5 Ρίχτερ στη Θήβα κι έτρεχα ένα χρόνο να τα μαζέψω...

Από την πλευρά του, ο Ακης Τσελέντης εμφανίστηκε στην εκπομπή του MEGA και έδωσε τη δική του αιχμηρή απάντηση, σε όσα είπε ο συνάδελφός του νωρίτερα. «Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες» είπε αρχικά, εμφανώς εκνευρισμένος.

«Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε εκ νέου στον κ. Παπαδόπουλο, κατηγορώντας τον πως οικειοποιείται τίτλους για να κοροϊδεύει τον κόσμο.

«Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να "μαζέψω" τη Θήβα, που την είχε ανεβάσει στα κάγκελα, μιλώντας για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος» κατέληξε ο κ. Τσελέντης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA