Επίθεση σε Ελλάδα και Κύπρο, χωρίς να τις κατονομάσει, φαίνεται πως εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψής του με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, όπως δείχνει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
Συγκεκριμένα, η τουρκική προεδρία, αναφέρει ότι ο Ερντογάν «τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ψηλά στην τουρκική ατζέντα και πως βλέπει το μέλλον της Τουρκίας στην Ευρώπη». Ακόμα πως «η Τουρκία θέλει να αλλάξει σελίδα στις σχέσεις της με την ΕΕ τη νέα χρονιά».
Παράλληλα όμως έκανε λόγο «για «καπρίτσια» κάποιων μελών της ΕΕ και προβλήματα που δημιουργούν εκείνα». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση «Υπογράμμισε πως το πιο σημαντικό εργαλείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πρώτη φάση για την θετική ατζέντα των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ θα ήταν η ανανέωση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, αλλά και πως το 2021 προσφέρει τους όρους για μια νέα συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης.
Ο Ερντογάν ζήτησε ακόμα οι όροι της εμπορικής ένωσης να ανανεωθούν, την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες αλλά και βήματα για τις διαπραγματεύσεις της ένταξης. Τόνισε ότι η αμοιβαία εμπιστοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί, οι συμβουλευτικοί μηχανισμοί να ξαναλειτουργήσουν και οι φωνές και πράξης αποκλεισμού να σταματήσουν. Σημείωσε ότι πρέπει να καθιερωθούν σταθερές σύνοδοι ΕΕ – Τουρκίας».
Διαβάστε Ακόμα
Τηλεδιάσκεψη Φον Ντερ Λάιεν και Ερντογάν: Συζήτησαν για κορονοϊό, οικονομία και Σύνοδο
- Σοκ στο Χόλιγουντ: Δολοφονήθηκαν ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Ύποπτος ο γιος τους
- Ημέρα πένθους μετά το μακελειό στην Αυστραλία: Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε όλη τη χώρα
- Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανάρτηση που μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στην πίστα
- Λιάγκας: «Είναι στην τελική ευθεία να κάνει μήνυση - Θα καταγγείλει ασέλγεια στο καμαρίνι του τραγουδιστή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.