Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θρύλος θέλει τα κοράκια να είναι τουλάχιστον έξι στον Πύργο του Λονδίνου αλλιώς θα... πέσει μαζί με όλο το βασίλειο.

Ένα από τα κοράκια, η Μερλίνα, μπήκε στο σμήνος το 2007 και θεωρούνταν η «βασίλισσα», τουλάχιστον μέχρι την εξαφάνισή της, πριν από μερικές εβδομάδες.

«Η συνεχιζόμενη απουσία της μας δείχνει ότι δυστυχώς ίσως πέθανε», δήλωσε εκπρόσωπος του Πύργου του Λονδίνου.

«Η Μερλίνα ήταν η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος, η βασίλισσα των κορακιών του Πύργου», συμπλήρωσε.

https://twitter.com/TowerOfLondon/status/1349291551592230912?ref_src=twsrc^tfw

Τα κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου

O βασιλιάς Κάρολος Β', θεωρείται πως ήταν ο πρώτος που όρισε διάταγμα που προέβλεπε ότι στον Πύργο του Λονδίνου θα πρέπει να υπάρχουν συνεχώς κοράκια.

Όταν στον Πύργο έμεινε μόνο ένα κοράκι, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έδωσε εντολή για τη δημιουργία σμήνους με τουλάχιστον έξι.

Αρκετοί από τους θρύλους συνδέουν τα κοράκια με τον Κάρολο Β' και τον βασιλικό αστρονόμο του, Τζον Φλάμστιντ. Σύμφωνα με έναν από αυτούς, ο βασιλιάς αρνήθηκε να απομακρύνει τα κοράκια από εκεί, έπειτα από τη διαμαρτυρία του Φλάμστιντ ότι εμπόδιζαν τη θέα του στα άστρα.

Σύμφωνα με τον Guardian, άλλος θρύλος αναφέρει ότι ο Φλάμστιντ ανησυχούσε πως κυνηγούσαν τα κοράκια του Πύργου, επειδή τα συνέδεαν με τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου. Όταν του είπαν ότι η θανάτωση όλων των κορακιών θα ήταν κακός οιωνός, ο Κάρολος διέταξε να υπάρχουν πάντα έξι εκπρόσωποι του είδους στον Πύργο.

Χωρίς τη Μερλίνα, υπάρχουν πλέον επτά κοράκια στον Πύργο. Ο υπεύθυνος για τα πτηνά εκεί, Κρίστοφερ Σκάιφ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει «αναπληρωματικό κοράκι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο αριθμός τους δεν θα πέσει κάτω από τα έξι.

«Έχουμε επτά κοράκια εδώ στον Πύργο του Λονδίνου, τα έξι με βασιλικό διάταγμα. Και βέβαια έχουμε ένα επιπλέον, οπότε είμαστε ΟΚ προς το παρόν», δήλωσε στο BBC.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA