Μενού
  • Α-
  • Α+

«Έλεγαν ότι δεν ήθελαν να είναι πρίγκιπας ή πριγκίπισσα, χωρίς να ξέρουν ποιο θα ήταν το φύλο, κάτι που είναι διαφορετικό από το πρωτόκολλο». Αυτή ήταν ακόμα μια ατάκα που συζητιέται ήδη μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS και την Όπρα Γουίνφρεϊ. 

Οι κανόνες σχετικά με το ποιος μπορεί να γίνει πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς προέρχονται από ένα επίσημο έγγραφο που υπογράφηκε από τον βασιλιά Τζορτζ Ε΄ τον Νοέμβριο του 1917

Το συγκεκριμένο έγγραφο, γνωστό και ως δίπλωμα ευρεσιτεχνία,  αποτελεί νομικό μέσο που μπορεί να λάβει  τη μορφή ανοιχτής επιστολής από τον μονάρχη. Μπορεί να χρησιμοποιεί για βασιλικές δηλώσεις ή για τη χορήγηση τίτλων, όπως ομότιμοι.

Στην επιστολή του 1917 , ο Γιώργος Β δήλωσε ότι τα εγγόνια του μονάρχη δεν μπορούν να είναι πρίγκιπες ή πριγκίπισσες, εκτός από τον μεγαλύτερο γιο του μεγαλύτερου γιου του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Στην τρέχουσα κατάστασή μας, αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ έγινε αυτόματα πρίγκιπας, αλλά όχι ο Άρτσι, παρόλο που είναι και τα δύο εγγγόνια της βασίλισσας. 

Σύμφωνα με αυτό το πρωτόκολλο, ούτε τα αδέλφια του πρίγκιπα Τζορτζ - Σάρλοτ και Λούις - δεν θα γίνονταν πρίγκιπες. 

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2012, η ​​Βασίλισσα εξέδωσε επίσης ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έλεγε ότι όλα τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ θα έχουν το δικαίωμα να είναι πρίγκιπες ή πριγκίπισσες και να αποκτήσουν τον τίτλο του HRH.

Τι γίνεται με τον τίτλο του Άρτσι;

Σύμφωνα με την επιστολή του 1917, ο Άρτσι δικαιούται να γίνει πρίγκιπας - αλλά όχι ακόμα.

Τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ θα έπρεπε να περιμένουν έως ότου ο πρίγκιπας Κάρολος να γίνει βασιλιάς, οπότε θα ήταν τα εγγόνια του μονάρχη και ως εκ τούτου δικαιούνται να είναι πρίγκιπες ή πριγκίπισσες.

Γι 'αυτό οι κόρες του πρίγκιπα Άντριου- η Βεατρίκη και η Ευγενία - ήταν πριγκίπισσες από τη γέννηση, αλλά ο Αύγουστος, γιος της Ευγενίας, όχι. 

Η Δούκισσα του Σάσεξ γνώριζε σαφώς το πρωτόκολλο.

Αλλά συνέχισε να λέει ότι είχε πει όταν ήταν έγκυος ότι «θέλουν να αλλάξουν τη συμφωνία για τον Άρτσι», ώστε να μην γίνει πρίγκιπας.

Μέχρι στιγμής το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει δώσει απαντήσεις για όσα δήλωσε ο Χάρι και η Μέγκαν στην συγκεκριμένη συνέντευξη. 

Η φωτογραφία με τον Άρτσι μετά τη συνέντευξη 

Λίγες ώρες μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη λοιπόν, η αγαπημένη οικογένεια συγκεντρώθηκε στον κήπο του σπιτιού και έβγαλε μία πολύ τρυφερή φωτογραφία, στην οποία οι δύο γονείς κρατούν στην αγκαλιά τους τον μικρό Άρτσι ενώ φαίνεται και η φουσκωμένη κοιλίτσα της Μέγκαν Μαρκλ.

https://www.instagram.com/p/CMKwSy0HMKt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.