Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγικό θάνατο βρήκε μια μητέρα τριών παιδιών, η οποία εμφάνισε θρόμβους στον εγκέφαλο μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού με AstraZeneca, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Διαβάστε ακόμη: Μεγάλη Βρετανία: Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι, κατάπιε μπαταρίες από τηλεκοντρόλ

Η 47χρονη Λούσι Τάμπερερ αρρώστησε σοβαρά μετά το εμβόλιο και εμφάνισε θρόμβους αίματος στον εγκέφαλο, που προκάλεσαν στη συνέχεια εγκεφαλικό, αναφέρει η βρετανική Daily Mail.

«Ήξερε ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες παρενέργειες, αλλά δεν ανησυχούσε. Πιστεύαμε ότι απλώς θα υποχωρήσουν, όπως στους περισσότερους ανθρώπους», είπε για την εμπειρία της Λούσι, ο σύζυγός της. 

«Αυτό την καθησύχαζε και δεν πίστευε ότι είχε να κάνει με το εμβόλιο, αλλά τα πράγματα άρχισαν να επιδεινώνονται και ο πανικός ξεκίνησε. Εμφάνισε μια μελανιά στο μέγεθος μπάλας του τένις. Υπό κανονικές συνθήκες είχε όλη την ενέργεια του κόσμου, αλλά άριχσε να νιώθει κούραση και να γίνεται ληθαργική.

Τότε εμφάνισε ένα άσχημο εξάνθημα στο πρόσωπο. Τα ούλα της άρχισαν να αλλάζουν χρώμα και ανησυχήσαμε πολύ».

Την 1η Απριλίου – 13 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της – η Λούσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με θρόμβωση. Οι γιατροί της χορήγησαν φάρμακα αλλά η κατάσταση χειροτέρεψε. Στη συνέχεια έπαθε εγκεφαλικό.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στην εντατική και παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί έκριναν ότι τελικά δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για εκείνη και πρότειναν να βγει από τη μηχανική υποστήριξη στις 10 Απριλίου.