Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου εξέφρασε την ανησυχία του ότι ένας νέος ισχυρός σεισμός θα πλήξει την Αϊτή. Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι «Περιμένουμε έναν μετασεισμό της τάξεως των 6.7 και βέβαια εκείνο το οποίο φοβάμαι είναι ότι πιθανότατα να ενεργοποιηθεί το ανατολικό τμήμα του ρήγματος, το οποίο είναι κοντά σε οικιστικές περιοχές».
Ακόμα σημείωσε ότι εφόσον συμβεί αυτό τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν. Παράλληλα, επισημαίνοντας πως ο αριθμός των νεκρών που αναφέρονται ώρα με την ώρα, αυξάνεται, ανέφερε πως η ροή πληροφοριών από την Αϊτή είναι πάρα πολύ δύσκολη και εξέφρασε τον φόβο του ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 10.000. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο νέος αυτός σεισμός ουσιαστικά προήλθε από το ίδιο ρήγμα από το οποίο προήλθε και ο εγκέλαδος του 2010 μόνο που εν προκειμένω το επίκεντρο ήταν λίγο πιο μακριά, δηλαδή 50 χιλιόμετρα πιο μακριά και ως εκ τούτου δεν έχουμε τον ίδιο αριθμό νεκρών και επιπτώσεων.
- Υπερπολυτελές γιοτ «φράκαρε» στον Ισθμό της Κορίνθου: Βίντεο από την πρόσκρουση
- Σουρωτήρι, κουτί δημητριακών, αλουμινόχαρτο: Πώς μπορείς να δεις την έκλειψη ηλίου με πράγματα που έχεις στην κουζίνα
- Ο άντρας που πυροβόλησε τον Ρόναλντ Ρίγκαν για να κερδίσει τη Τζόντι Φόστερ, της στέλνει «μήνυμα» μετά από 45 χρόνια
- «Όταν γυρίσω, θα τους...»: Με το τραγούδι «Καραϊσκάκης» ο αποχαιρετισμός στον Νίκο Καλογερόπουλο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.