Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένοχο για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας έκρινε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δικαστήριο του Παρισιού. Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του Σαρκοζί τη φετινή χρονιά αφού τον Μάρτιο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών για διαφθορά και αθέμιτη επιρροή σε υπόθεση υποκλοπών.

Ο Νικολά Σαρκοζί κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 3.750 ευρώ για «παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας» στην υπόθεση Bygmalion. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια ποινή θα του επιβληθεί.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν ποινή φυλάκισης ενός έτους, τη μισή με αναστολή, για τον 66χρονο πρώην πρόεδρο.Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το Reuters, θεωρείται απίθανο να οδηγηθεί αμέσως στη φυλακή, καθώς αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το συντηρητικό κόμμα ξόδεψε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ που επέτρεπε ο εκλογικός νόμος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και στη συνέχεια προσέλαβε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να «κρύψει» το κόστος.