Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη δέσμευσή της να ανοικοδομήσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης, το οποίο καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στις 9 Μαρτίου. «Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!» ανήρτησε στο Twitter το ουκρανικό κοινοβούλιο στον επίσημο λογαριασμό του (Verkhovna Rada της Ουκρανίας), σε ένα μήνυμα που περιείχε emoji με ελληνικές και ουκρανικές σημαίες και μια χειραψία, και επίσης έκανε retweet την προηγούμενη ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναχτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μιας πόλης που είναι μέσα στην καρδιά μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου» ανέφερε στην ανάρτηση του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο βομβαρδισμός στο μαιευτήριο της Μαριούπολης
Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και βρέφη, 17 άλλα άτομα τραυματίστηκαν, ενώ έχασε τη ζωή της μερικές ημέρες αργότερα και η ετοιμόγεννη έγκυος - σύμβολο του μαιευτηρίου, που απαθανατίστηκε να βγαίνει από τα ερείπια με φορείο για να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Ούτε το μωρό τα κατάφερε.
Οι φωτογραφίες της Mariana Vishegirskaya με τη νεογέννητη κόρη της που γλίτωσαν από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο, έκαναν τον γύρο του κόσμου και έγιναν αντικείμενο ρωσικής προπαγάνδας, αφού η ρωσική πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα στη φωτογραφία με τα αίματα στο πρόσωπο που φαίνεται να φεύγει από το μαιευτήριο, είναι ηθοποιός που παρίστανε την τραυματία. Λίγες ημέρες μετά πέθανε. Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε και άλλη μία φωτογραφία, αυτή μίας γυναίκας μέσα στα αίματα να κρατά την κοιλιά της πάνω σε φορείο, αποτυπώνοντας για ακόμα μια φορά τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.
- Τι καιρό έκανε την 25η Μαρτίου 1821: Ο Κολυδάς αποκάλυψε τον τρόπο που μπορούμε να μάθουμε
- Ο Κουφοντίνας ανατρέπει τα δεδομένα για 17 Νοέμβρη: Το λάθος του Σάββα Ξηρού
- Μοντέλο του OnlyFans θρηνεί για τον θάνατο του ιδιοκτήτη του: «Μεγάλωσα με κουπόνια και μου άλλαξε τη ζωή»
- Ντορέττα Παπαδημητρίου για Μπραντ Πιτ: «Αν μου έλεγαν να βγαίνω από το δελφίνι, κομπάρσα, θα πήγαινα»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.