Τον κίνδυνο εκατοντάδες νάρκες που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα να παρασυρθούν και να καταλήξουν στον Βόσπορο και εν τέλει στη λεκάνη της Μεσογείου, ανέφερε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας. Σε μήνυμα που επικαλείται το πρακτορείο TASS σημειώνεται πως από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης οι δυνάμεις της Ουκρανίας τοποθέτησαν πάνω από 400 νάρκες κοντά σε λιμάνια όπως της Οδησσού, του Οτσάκοφ και του Γιούζνι.
Διαβάστε ακόμη: Πύραυλοι Kinzhal: Αυτό είναι το υπερηχητικό όπλο που χρησιμοποίησε η Ρωσία
Ωστόσο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, λόγω των καταιγίδων πολλά από τα καλώδια που τις συνέδεαν με τις άγκυρες έσπασαν με αποτέλεσμα οι νάρκες να παρασύρονται προς τα δυτικά της Μαύρης Θάλασσας.
«Νάρκες υπό την επίδραση του ανέμου και του ρεύματος κινούνται ελεύθερα (παρασύρονται) στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας» σημειώνεται χαρακτηριστικά. Αυτό πρακτικά, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, σημαίνει πως δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εκτροπή του προς τον Βόσπορο και στη συνέχεια προς τις θάλασσες της λεκάνης της Μεσογείου.
- 9 Έλληνες celebrities που ήρθαν αντιμέτωποι με UFO
- Προ των πυλών ιστορικός καύσωνας διαρκείας: Η προειδοποίηση του WMO για την Ελλάδα
- Ελληνίδα άφησε άφωνο τον Χάρι Στάιλς: Πούλησε φωτογραφία με τις πατούσες της για να πάει στη συναυλία του
- Βενεζουέλα: Εκατόμβες νεκρών μετά τον διπλό σεισμό - Το Σάββατο μεταβαίνουν διασωστικά συνεργεία από την Ελλάδα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.