Η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία είναι οι δύο περιοχές του Καυκάσου που αποσχίστηκαν από τη Γεωργία. Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους τον Αύγουστο του 2008, μετά τον πόλεμο-αστραπή με τη Γεωργία. Από τότε, ρωσικές δυνάμεις σταθμεύουν μόνιμα και στις δύο αυτές περιοχές. Την περασμένη εβδομάδα ο Μπιμπίλοφ ανακοίνωσε ότι έστειλε στην Ουκρανία στρατιώτες από τη Νότια Οσετία «για να βοηθήσουν στην προστασία της Ρωσίας».
Την Κυριακή, ο ηγέτης των αυτονομιστών του Λουχάνσκ Λεονίντ Πασέτνικ, είπε ότι «στο εγγύς μέλλον» θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία. Ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν συχνά μιλάει για μια ένωση με τη Μόσχα.
- Άδωνις για φερόμενη φωτογραφία με «άλλη» γυναίκα: «Δεν είμαι εγώ, είναι προϊόν AI»
- «Ο σύζυγός μου είναι μαχητής»: Συγκινεί η Τίνα Μεσσαροπούλου για τις 26 δύσκολες μέρες του Γιώργου Μυλωνάκη στη ΜΕΘ
- Το σχόλιο της Ευγενίας Μανωλίδου για τον «Πυθαγόρα» των Metallica δεν το περιμέναμε
- Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών: Αναλυτικά οι δηλώσεις τους
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.