Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ένα από τα χειρότερα πρόσωπα στην περιοχή Μπούκα, καθώς εκτός από εκατοντάδες νεκρούς αμάχους, σημειώθηκαν και βιασμοί γυναικών και παιδιών, σύμφωνα και με την επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ουκρανικού κοινοβουλίου Λουντμίλα Ντενισόβα, με το Κρεμλίνο να απορρίπτει τις κατηγορίες. Πάντως, 14χρονη από το προάστιο του Κιέβου έμεινε έγκυος αφού βιάστηκε από πέντε στρατιώτες, ανέφερε η επίτροπος μέσω Facebook. Πρόσθεσε ότι 11χρονο αγόρι από την Μπούκα επίσης βιάστηκε από στρατιωτικούς που ανάγκασαν τη μητέρα του να βλέπει δένοντάς τη σε καρέκλα.

Για βιασμούς από Ρώσους στρατιωτικούς έκανε λόγο επίσης ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Κριβί Ρι. Στα θύματα συγκαταλέγονται 16χρονη, που έμεινε έγκυος, και 78χρονη, σύμφωνα με τον αξιωματικό. Υπενθυμίζεται ότι Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε, προ ημερών, στο BBC ότι στη Μπούκα βιάστηκαν από Ρώσους στρατιώτες 25 γυναίκες και κορίτσια.

Παρόμοιες καταγγελίες είχαν γίνει και για την πόλη Ιρπίν, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, να επιβεβαιώνει ότι πράγματι υπήρξαν αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις Ρώσων στρατιωτών σε Ουκρανές γυναίκες. «Για να γλιτώσουν τον βιασμό από τους Ρώσους, πολλές Ουκρανές κόβουν τα μαλλιά τους, όπως οι νεοσύλλεκτοι, για να μην είναι ελκυστικές», είπε με δάκρυα στα μάτια η δήμαρχος της πόλης Ιβάνκιφ, βορειοδυτικά του Κιέβου, αποκαλύπτοντας στους δημοσιογράφους τα όσα βίωσαν οι γυναίκες ακόμη και οι έφηβες, από τους Ρώσους.

Για να μην μπαίνουν στο «μάτι» των εισβολέων, απέκτησαν ανδρική κόμη. Η Μαρίνα Μπεσάστνα, αφηγήθηκε σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι γυναίκες στην πόλη της λέγοντας πως «Δύο αδερφές, 15 και 16 ετών έπεσαν θύματα βιασμού από Ρώσους στρατιώτες. Σ ' ένα χωριό, βιάστηκαν δύο έφηβες… μιλάμε για κορίτσια 15 και 16 ετών, για παιδιά».

 

Αναφερόμενη στην τακτική που ακολουθούν οι Ρώσοι για να κακοποιήσουν της γυναίκες σεξουαλικά, η Μαρίνα Μπεσάστνα λέει χαρακτηριστικά: «Μπαίνουν στα υπόγεια όπου κρύβονται, τις τραβάνε από τα μαλλιά για να τις βγάλουν έξω και εν συνεχεία τις βιάζουν».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.