Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόστιμο για το σκάνδαλο «partygate» επέβαλαν οι βρετανικές Αρχές στον Μπόρις Τζόνσον. Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη ποινή αφορά την παραβίαση των κανόνων lockdown σε ένα πάρτι που διοργανώθηκε για τα γενέθλιά του, τον Ιούνιο του 2020.

«Η Μητροπολική Αστυνομία διευκρίνισε ότι το ειδοποιητήριο για πρόστιμο που εκδόθηκε εις βάρος του πρωθυπουργού σχετίζεται με το ακόλουθο περιστατικό: Στις 19 Ιουνίου 2020 στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, μεταξύ 14:00 και 15:00, συμμετείχατε σε μια συγκέντρωση δύο ή περισσότερων ατόμων σε εσωτερικούς χώρους στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου στην Ντάουνινγκ Στριτ 10», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία θα επιβάλλει πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων του lockdown στον Βρετανό πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έλαβαν σήμερα ενημέρωση ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία σκοπεύει να εκδώσει εις βάρος τους ειδοποιητήρια για πρόστιμο», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. "Δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά θα σας ενημερώσουμε ξανά", είπε.

Παραίτηση Τζόνσον και Σουνάκ ζήτησαν οι Εργατικοί

Μετά την ανακοίνωση ο αρχηγός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ ζήτησε την παραίτηση των Τζόνσον και Σουνάκ.«Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σουνάκ παραβίασαν τον νόμο και είπαν επανειλημμένως ψέματα στον βρετανικό λαό. Πρέπει και οι δύο να παραιτηθούν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το Συντηρητικό Κόμμα είναι απολύτως ακατάλληλο να κυβερνήσει. Η Βρετανία αξίζει περισσότερα», πρόσθεσε.

Στο στόχαστρο και η σύζυγος του Τζόνσον

Η σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι, έχει επίσης ειδοποιηθεί από την αστυνομία ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση κανόνων του lockdown για τον περιορισμό εξάπλωσης της Covid-19, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της συζύγου του Βρετανού πρωθυπουργού.

Νωρίτερα το πρωί η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πάνω από 50 παραπομπές για πρόστιμα που αφορούν παραβιάσεις των κανόνων του lockdown, σε συγκεντρώσεις στα γραφεία και την κατοικία του πρωθυπουργού Τζόνσον.

Η αστυνομία ερευνά 12 συγκεντρώσεις που έγιναν στη Ντάουνινγκ Στριτ και την Προεδρία της Κυβέρνησης ύστερα από εσωτερική έρευνα που κατέληξε ότι μέλη του προσωπικού του Τζόνσον συμμετείχαν σε πάρτι με κατανάλωση αλκοόλ, με τον ίδιο τον Βρετανό ηγέτη να συμμετέχει σε κάποια από αυτά.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εκδωθούν αρχικά 20 ειδοποιητήρια για πρόστιμο και ότι συνεχίζει να υπάρχει η πιθανότητα έκδοσης και άλλων προστίμων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.