Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τραυματική εμπειρία που καταγγέλλει ότι έζησε, αφηγείται στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «RTL», μία πρώην ασθενής της Ελληνογαλλίδας υφυπουργού του Εμανουέλ Μακρόν, την οποία κατηγορεί για βιασμό. Το όνομά της είναι Lucia και πάσχει από ενδομητρίωση. Μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, η πρώην ασθενής της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, την κατηγορεί ότι τη βίασε κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης. 

Διαβάστε ακόμη: Εμινέ Ερντογάν: Πρωτοφανείς αποδοκιμασίες στη σύζυγο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Η Lucia (το ψευδώνυμό της), όπως αναφέρει στη συνέντευξή της, υποστηρίζει ότι επισκέφθηκε τη γυναικολόγο πριν από τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο Bégin in Saint-Mandé (Val-de-Marne). Η υφυπουργός του Μακρόν είχε αργήσει στο ραντεβού, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ντυμένη με αθλητικά ρούχα.

«Ένιωσα σαν μια γροθιά να με σπρώχνει»

«Χωρίς να με κοιτάξει στα μάτια, μου ζητάει να ξαπλώσω. Μετά χωρίς να μου πει τίποτα, έβαλε το χέρι της μέσα μου. Ένιωσα σαν μια γροθιά να με σπρώχνει, πονούσα πολύ αλλά δεν έκλαψα ούτε φώναξα», υποστηρίζει η Lucia.

Με δάκρυα στα μάτια συνέχισε την καταγγελία της στο ραδιοφωνικό σταθμό: «Τότε ήταν που μου είπε: "Κανονικά θα έπρεπε να ουρλιάζετε. Θα έπρεπε να πονάτε". Με πίεζε, με πονούσε πολύ. Μετά κάθισα κανονικά στην ιατρική καρέκλα. Τόλμησα να ρωτήσω αν ήταν αλήθεια ότι ήμουν στείρα. Μετά είδε το ιατρικό μου φάκελο και μου είπε: Μα καημένη μου, δεν καταλάβατε τίποτα, δεν θα κάνετε παιδιά, είστε στείρα». Όταν άρχισα να κλαίω, με ρώτησε: "Γιατί κλαίτε, δεν βλέπω το λόγο"». Η Lucia δεν έχει καταθέσει προς το παρόν μήνυση σε βάρος της 46χρονης υφυπουργού Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μακρόν.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος της Ζαχαροπούλου έγινε στις 25 Μαΐου ενώ η εισαγγελία του Παρισίου ανέφερε στο περιοδικό «Marianne» ότι ξεκίνησε μια έρευνα δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από την εισαγγελία, η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου, ενώ και τα δύο περιστατικά φέρονται να έγιναν «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε βάρος ενήλικης γυναίκας.

H ελληνικής καταγωγής υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ή πρωκτικής διείσδυσης, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση των ασθενών της, όπως σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.