Πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες επικρατούν σε όλο τον κόσμο με τον καύσωνα να... εμφανίζεται και στην Κίνα. Στα κεντρικά και νότια της χώρας η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Επαρχίες όπως η Χουμπέι και η Σαγκάη έχουν δει άνοδο της θερμοκρασίας, γεγονός «που έχει προκαλέσει καταστροφές», λέει ο Χρήστος Πετρόπουλος που κατοικεί στο Πεκίνο.
Διαβάστε ακόμη: Καύσωνας και στην Κίνα - Εσπασε ρεκόρ 149 ετών η θερμοκρασία στη Σαγκάη
Το κράτος έχει προχωρήσει σε συστάσεις προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε εξωτερικούς χώρους λόγω του καύσωνα και όπως λέει ο κ. Πετρόπουλος στην ΕΡΤ «αυτό είναι συχνό φαινόμενο, είτε έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, είτε καταιγίδες μας ενημερώνουν. Ολοι λαμβάνουμε μήνυμα στο κινητό μας. Στη νότια Κίνα έχουν στείλει μηνύματα λόγω καύσωνα να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, υπάρχουν πολλές διακοπές ρεύματος. Επομένως προειδοποιούν να μην βρίσκονται κάτοικοι έξω για λόγους ασφαλείας». Ο κ. Πετρόπουλος είπε και για την τιμή του καφέ στο Πεκίνο που προκαλεί... σοκ στους Ελληνες, αφού ένας εσπρέσο κοστίζει 6 ευρώ!
- Νέα αργία καθιερώνεται σε Δήμο της Αττικής: Πότε πέφτει και ποιοι θα είναι οι τυχεροί
- Ο χορηγός στη νέα φανέλα του Σαλάχ έκανε τους Έλληνες να απορούν
- Βρέθηκε το πιο μικρό βενζινάδικο της Ελλάδας: Η φωτογραφία τουρίστα που τα λέει όλα
- «Μου χρωστάς έναν Αύγουστο»: Όλοι μιλούν για τη φράση που έγινε τραγούδι, κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.