Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο που δείχνει δύο τουρίστες να κάνουν σερφ στο Μεγάλι Κανάλι στη Βενετία κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι δύο τουρίστες σέρφαραν στην πλωτή οδό που αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και τα βίντεό τους έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου. 

Στη διαδρομή τους απέφυγαν ένα βαπορέτο (πρόκειται για τα θαλάσσια λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες και ντόπιους) αλλά και ένα ταξί κάτω από τη γέφυρα του Ριάλτο και δίπλα από τη Σάντα Μαρία ντελα Σαλούτε. Τη στιγμή που περνούσαν κάτω από τη γέφυρα Ακαντέμια, ένας από τους σέρφερ έπεσε από τη σανίδα του αλλά κατάφερε να κρατήσει το κινητό του έξω από το νερό, βιντεοσκοπώντας τον φίλο του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Luigi Brugnaro ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με τους σέρφερ, αποκαλώντας τους «ηλίθιους που κοροϊδεύουν την πόλη». Μάλιστα, προσέφερε ένα δωρεάν δείπνο σε όποιον μπορούσε να τους αναγνωρίσει. Τελικά, λίγες ώρες αργότερα οι δύο τουρίστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Οι σανίδες τους, αξίας περίπου 25.000 ευρώ, κατασχέθηκαν επειδή δεν ήταν ασφαλισμένες ενώ στον καθένα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ επειδή έθεσε σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα του καναλιού. Επίσης τιμωρήθηκαν για αντικοινωνική συμπεριφορά και εκδιώχθηκαν από τη Βενετία.