Μενού
  • Α-
  • Α+

Και ενώ η Ευρώπη διανύει τη μεταβατική περίοδο με την αποκλιμάκωση των μέτρων του κορονοϊού και ταυτόχρονα την επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δύο δύσκολους χειμώνες με περιορισμούς και απαγορεύσεις, στην Κίνα δεκάδες περιοχές επιστρέφουν σε καθεστώς lockdown! Ειδικότερα περιοχές που περιλαμβάνουν εκατομμύρια πολίτες -άνω του 20% του πληθυσμού της χώρας- έχουν μπει σε lockdown σε μια προσπάθεια των κινεζικών αρχών να περιορίσουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Αυστραλία: Νεκρός άνδρας από επίθεση καγκουρό - Το είχε ως κατοικίδιο

Αν και τα νέα κρούσματα μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ήταν μόλις 949, το σχέδιο για μηδενισμό της Covid-19, δεν αφήνει περιθώρια για αναστολή των μέτρων περιορισμού. Οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται σε lockdown θα υποβάλλονται καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ και όσοι διαπιστώνονται θετικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα. Οι κάτοικοι περιοχών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους. 

Ελλείψεις σε τρόφιμα και βασικά είδη

Τα συνεχιζόμενα lockdown σε ορισμένες περιοχές έχουν φέρει προ σημαντικών προβλημάτων χιλιάδες πολιτών, που βλέπουν τις προμήθειές τους να εξαντλούνται. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται, καθώς όπως τονίζουν οι κάτοικοι η κατάσταση είναι δραματική. «Πέρασαν 15 ημέρες, μας έχει τελειώσει το αλεύρι, το ρύζι, τα αυγά. Εδώ και αρκετές ημέρες έχει τελειώσει το γάλα για τα παιδιά», δήλωσε κάτοικος της πόλης Σιντζιάνγκ.

Την ίδια ώρα στην πόλη Γινίνγκ δημοσιεύτηκε ένα έγγραφο με εκατοντάδες αιτήματα πολιτών προς τις Αρχές για τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα υγιεινής για τις γυναίκες. «Μου έχουν τελειώσει τα χρήματα για να αγοράσω προμήθειες. Η γυναίκα μου είναι έγκυος και έχουμε δύο παιδιά. Ξεμένουμε από βενζίνη και η γυναίκα μου πρέπει να πάει για ιατρικό έλεγχο», συμπλήρωσε κάτοικος της περιοχής.