Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέος πονοκέφαλος για το Παλάτι, καθώς η βρετανική βασιλική οικογένεια πρέπει να διαχειριστεί το πένθος για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά και τις διαδικασίες διαδοχής, καθώς και τις απαιτήσεις του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους δεν θα λάβουν το καθεστώς της «βασιλικής υψηλότητας» από τον βασιλιά Κάρολο Γ', αλλά θα είναι πρίγκιπας και πριγκίπισσα, και άστραψαν και βρόντηξαν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' αναμένεται να χρίσει τον 3 ετών Archie πρίγκιπα, και την 1 έτους Lilibet πριγκίπισσα στο εγγύς μέλλον, ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετά έντονες συνομιλίες μεταξύ του Καρόλου και των Σάσεξ, οι οποίοι είναι «έξαλλοι» που δεν θα πάρουν τα παιδιά τους τον βασιλικό τίτλο.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Φρουρός λιποθύμησε από την εξάντληση δίπλα στο φέρετρό της

Η Αυτού Μεγαλειότητα συμφώνησε να εκδώσει επιστολές με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για να απονεμηθούν οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας στα δύο εγγόνια του - που ζουν με τους γονείς τους στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια. Ο Χάρι, 37 ετών, και η Μέγκαν, 41, συμφώνησαν να μην χρησιμοποιήσουν τους τίτλους Αυτού και Της Βασιλικής Υψηλότητας όταν μετακόμισαν εκεί πριν από δυόμισι χρόνια. Όμως γκρίνιαξαν ότι είχε αφήσει την οικογένειά τους χωρίς επαρκή ασφάλεια.

Και τώρα θα είναι πικραμένοι που ο Archie και η Lilibet δεν θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτή τη προσφώνηση. Ειδικότερα, Χάρι και Μέγκαν φέρονται ότι είπαν ότι οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, κόρες του πρίγκιπα Άντριου, έχουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας», παρότι δεν είναι στον κύκλο των ατόμων που εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια. «Ο Χάρι και η Μέγκαν ανησυχούσαν για το ζήτημα της ασφάλειας. Το να είναι τα παιδιά τους πρίγκιπας και πριγκίπισσα τους δίνει το δικαίωμα να έχουν ορισμένα επίπεδα βασιλικής ασφάλειας», δήλωσε μία πηγή στη Sun.

«Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πολλές συζητήσεις. «Επέμειναν ότι ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είναι πρίγκιπας και πριγκίπισσα. Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα. Αλλά έχουν μείνει έξαλλοι που δεν μπορούν να πάρουν τον τίτλο της Βασιλικής Υψηλότητας». Κι αυτό επειδή οι ίδιοι δεν εργάζονται ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα δύο παιδιά των Σάσεξ δικαιούνται τους πριγκιπικούς τίτλους μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ως μέρος των κανόνων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’, που περιόρισαν ωστόσο τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που δικαιούνται τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας». Η Μέγκαν είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο στον Αρτσι λόγω της φυλής του. Όταν ρωτήθηκε αν είναι σημαντικό γι’ αυτήν να τον αποκαλούν πρίγκιπα, η ίδια είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημά της δεν αφορά το «μεγαλείο» των επίσημων τίτλων.

Πάντως οι Σάσεξ σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τον δικό τους βασιλικό τίτλο μετά την παραίτησή τους από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προτιμώντας να ζήσουν στο Λος Άντζελες, ενώ υπήρξαν και αιτήματα για αφαίρεση των τίτλων του δούκα και της βασίλισσας. Όταν ο Άρτσι γεννήθηκε, τον Μάιο του 2019, ήταν έβδομος – δηλαδή πολύ χαμηλά – στη γραμμή διαδοχής. Αν και ήταν δισέγγονος της βασίλισσας, δεν ήταν πρωτότοκος γιος μελλοντικού βασιλιά, επομένως δεν είχε αυτόματα τον τίτλο του πρίγκιπα.