Η Φινλανδία θα κλείσει τα σύνορά της σε Ρώσους τουρίστες από σήμερα τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μια κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της διασυνοριακής κίνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο σε συνέντευξη Τύπου, θα συνεχίσει να επιτρέπεται η είσοδος για επισκέψεις σε συγγενείς καθώς και για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς λόγους.
Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να απαγορεύσει σε ορισμένα φορτηγά από χώρες της Δύσης να διασχίσουν τα σύνορα και να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος. Το διάταγμα επιτρέπει την απαγόρευση εισόδου σε φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα και είναι καταχωρισμένα σε χώρες που έχουν υιοθετήσει αντίστοιχους περιορισμούς σε βάρος της Ρωσίας. Το διάταγμα ανέφερε ότι τα μέτρα εισήχθηκαν ως απάντηση σε «μη φιλικούς» περιορισμούς από ξένα κράτη σε βάρος πολιτών και οντοτήτων στη Ρωσία.
- Γυναικοκτονία στη Δράμα: Οι επισκέψεις του ζευγαριού σε ψυχολόγο και το κλινικό «προφίλ» του 50χρονου
- Κρίνο και Αγκάθι: Η ιστορία και οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς
- Μητσοτάκης από Βούλα: «Πολλοί νομίζουν ότι κάνω προεκλογική εκστρατεία - Το 2027 οι εκλογές»
- Βραζιλία: Το ανατριχιαστικό στόρι της 21χρονης που σκοτώθηκε σε «rope jumping»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.