Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψη από την «αστυνομία ηθών» του Ιράν έχει πυροδοτήσει άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Ενώ η λαϊκή οργή για τη δολοφονία της 22χρονης ξεχειλίζει, στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται η έκθεση του ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θάνατός της οφείλεται σε πολυοργανική ανεπάρκεια που προκάλεσε εγκεφαλική υποξία. 

Διαβάστε ακόμη: Ρένα Δούρου: Κόβει τα μαλλιά της για τις γυναίκες του Ιράν

Η Μαχσά Αμινί έχασε τη ζωή της μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της. Οι αρχές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζουν ότι η νεαρή κατέρρευσε ενώ αντιφρονούντες και ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι η γυναίκα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, οι εικόνες από τις διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και άλλες μεγάλες πόλεις του Ιράν έρχονται με το «σταγονόμετρο» καθώς οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν κλείσει τα κοινωνικά δίκτυα. Ομως εικόνες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τις πρώτες ημέρες των διαδηλώσεων κατέδειξαν με τον πλέον εμφανή τρόπο τη βιαιότητα των αστυνομικών κατά των διαδηλωτών.