Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Τζόρτζια Μελόνι, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας, φαίνεται πως... έχει μαζευτεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και να μην εξαπολύει τις... ακροδεξιές κορόνες του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, έχει δημιουργηθεί ένα νέο κύμα αντιδράσεων μετά την υπουργοποίηση του 47χρονου Γκαλεάτσο Μπινιάμι. Ο λόγος; Το 2016 δημοσιεύτηκε φωτογραφία του με ναζιστική σβάστικα στο αριστερό του χέρι. 

Πάντως, σε δήλωσή του τη Δευτέρα ο Μπινιάμι ανέφερε ότι αισθάνεται «βαθιά ντροπή» για τις εικόνες και καταδίκασε σθεναρά «κάθε μορφή ολοκληρωτισμού», χαρακτηρίζοντας τον ναζισμό και κάθε κίνημα που συνδέεται με αυτόν «το απόλυτο κακό».Η Μελόνι δεν σχολίασε τη φωτογραφία του 2016, αλλά καταδίκασε επανειλημμένα τους διαβόητους ρατσιστικούς, αντιεβραϊκούς νόμους που θέσπισε ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι το 1938 και την περασμένη εβδομάδα δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι «δεν ένιωσε ποτέ καμία συμπάθεια για τον φασισμό».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Παρόλα αυτά, το παρελθόν των στελεχών της νέας ιταλικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής της, επανέρχεται διαρκώς στο προσκήνιο εν αναμονή των πρώτων δειγμάτων γραφής κυρίως στον τομέα των δικαιωμάτων και ελευθεριών.