Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να ανεβάσει τα ποσοστά των Δημοκρατικών ενόψει των κρίσιμων ενδιάμεσων εκλογών που πλησιάζουν στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέπεσε σε μία νέα γκάφα που δεν πέρασε στα «ψιλά». Ο Αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε στη Φλόριντα και σε ομιλία που έδωσε αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας, την οποία μπέρδεψε με το Ιράκ.

Διαβάστε ακόμη: Καταγγελία Κιλιτσντάρογλου: «Η Τουρκία του Ερντογάν κάνει μπίζνες με βαρόνους ναρκωτικών»

Τότε, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί, ανέφερε ότι μπερδεύτηκε, επειδή παρασύρθηκε από τον θάνατο του γιου του στο πόλεμο του Ιράκ, σύμφωνα με την Daily Mail, ο οποίος όμως είχε χάσει τη ζωή του από καρκίνο. «Μιλούν για τον πληθωρισμό… ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή λόγω ενός πολέμου στο Ιράκ και των επιπτώσεων στο πετρέλαιο και αυτού που κάνει η Ρωσία… με συγχωρείτε, τον πόλεμο στην Ουκρανία… Σκέφτομαι το Ιράκ γιατί εκεί πέθανε ο γιος μου», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2807561.html

Έτσι, έκανε το ίδιο λάθος μέσα σε λίγες εβδομάδες, αφού είχε αναφέρει ακριβώς το ίδιο στις 13 Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά, αυτή τη φορά διόρθωσε το ατόπημα του και ανέφερε ότι ο γιος του πέθανε τελικά από καρκίνο. «Ο γιος μου, που πέθανε από γλοιοβλάστωμα σταδίου 4, το κόστος αυτών των φαρμάκων ήταν τεράστιο», είπε έπειτα για τον Μπο Μπάιντεν που πέθανε σε ηλικία 46 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου τον Μάιο του 2015 στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στο Μέριλαντ.