Μια επίθεση σπάνιας βίας σημειώθηκε στον αντιδήμαρχο μιας μικρής πόλης της Γαλλίας που ανήκει στη Νορμανδία. Την Τετάρτη το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος του Saint-Côme-du-Mont, Μπερνάρ Ντενίς βρέθηκε με τραύματα στο πρόσωπο και καρφωμένα τα χέρια και τα πόδια του. «Ο Μπερνάρ Ντενί βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο δημαρχείο του χωριού, με τραύματα στο πρόσωπό του και καρφιά στα χέρια του και σε κάθε φτέρνα του», δήλωσε ο Michaël Giraudet, ο εισαγγελέας, με τον οποίο επικοινώνησε το AFP.
Ο Γάλλος πολιτικός «μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του Saint Lô για να λάβει την απαραίτητη περίθαλψη» και να υποβληθεί σε «ιατροδικαστικές εξετάσεις», σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Επιπλέον, μια έρευνα για βαριά βία ανατέθηκε στην ερευνητική ταξιαρχία του Saint-Lô με την υποστήριξη της μονάδας ποινικών ερευνών της εθνικής χωροφυλακής.
Οι προηγούμενες επιθέσεις στον αντιδήμαρχο
Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση που δέχεται ο Μπερνάρ Ντενίς. Στο παρελθόν έχει πέσει θύμα εμπρησμού όταν του έκαψαν το γκαράζ και το αυτοκίνητο στο σπίτι του, ενώ έχει δεχθεί και απειλές θανάτου, «Οι εν λόγω επιθέσεις ωστόσο απορρίφθηκαν λόγω μη ταυτοποίησης του πιθανού δράστη», δήλωσε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πολλές και μακροχρόνιες έρευνες που διεξήχθησαν» δεν κατέληξαν κάπου.
Τον περασμένο Μάιο, ο Μπερνάρ Ντενίς δήλωσε ότι είχαν πυροβολήσει δύο φορές το φορτηγάκι του. Αλλά οι έρευνες έδειξαν ότι είχε πει ψέματα. «Όταν τον ανέκριναν τον Ιούνιο του 2022, παραδέχτηκε ότι αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο φορτηγάκι του και ότι επινόησε την επίθεση», δήλωσε ο Michaël Giraudet, εισαγγελέας. Μετά από αυτά τα γεγονότα, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για «καταγγελία φανταστικού αδικήματος» σύμφωνα με τη διαδικασία της προηγούμενης αναγνώρισης ενοχής (CRPC) τις επόμενες εβδομάδες.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.