Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η Κίνα κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, που έφθασαν τα 35.183, από τα οποία 3.474 με συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός και 31.709 ασυμπτωματικά, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Συγκριτικά, μία ημέρα νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί 32.943 μολύνσεις – 3.103 με συμπτώματα της Covid-19 και 29.840 ασυμπτωματικές.

Δεν ανακοινώθηκαν νέοι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε 5.232 επί συνόλου 304.093 κρουσμάτων με συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός, σύμφωνα πάντα με τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από την περασμένη εβδομάδα στη Δύση υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα καθώς όλοι φοβούνται πως δεν αποκλείεται η κυβέρνηση της χώρας να προχωρήσει σε σκληρά lockdown ανάλογα με εκείνο που είχε επιβληθεί τον περασμένο Απρίλιο στη Σαγκάη κάτι που εν αποκλείεται να επιφέρει νέα πλήγματα στο παγκόσμιο εμπόριο, την εποχή που ούτως ή άλλως τα πράγματα είναι δύσκολα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.