Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανείπωτος πόνος στην Ιταλία μετά το φονικό πέρασμα κακοκαιρίας χθες, Σάββατο, από το νησί Ισκια, καθώς τα μέλη των σωστικών συνεργείων έχουν εντοπίσει, μέχρι στιγμής, έξι νεκρούς, ενώ αγνοούνται ακόμη έξι άτομα. Μάλιστα, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχασαν τη ζωή τους δυο μικρά παιδιά, ένα νεογέννητο και ένα παιδί έξι ετών. Οι τραυματίες είναι δεκατρείς ενώ 167 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε, ότι με τα δυο εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, «θα στηθούν προσωρινές κατοικίες, θα πραγματοποιηθούν έργα σε σειρά δρόμων και θα διανεμηθούν φαγητά στους πληγέντες». Τα σωστικά συνεργεία πρόκειται να συνεχίσουν το έργο τους και αύριο, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, σε τουλάχιστον δέκα σπίτια, μέρος των οποίων έχει καταρρεύσει. Τριάντα οικογένειες δεν μπορούσαν καν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες τουρίστες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αιτία της μεγάλης καταστροφής και η κατάρρευση τμήματος βουνοπλαγιάς, λόγω της ασταμάτητης βροχής. Ακραία καιρικά φαινόμενα, είχαν προκαλέσει ήδη μεγάλες καταστροφές στην Ίσκια το 2009 και το 2017. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δήμαρχοι της περιοχής ζητούν από τους πολίτες να μην μετακινηθούν, μέχρι τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.