Μενού
  • Α-
  • Α+

O Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, ευρύτερα γνωστός ως Salt Bae, προκαλεί αντιδράσεις σε κάθε χώρα που πηγαίνει. Δεν τον θέλουν ούτε οι ευυπόληπτοι πολίτες που θεωρούν άνευ λόγου πανάκριβα τα μαγαζιά του σε εποχές που δεν είναι «χρυσές», αλλά ούτε και οι vegan ακτιβιστές, ιδιαίτερα όταν απαθανατίζεται περιτριγυρισμένος από... κρέατα. Αυτή τη φορά, κατάφερε να τραβήξει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς οι ακτιβιστές που επισκέφτηκαν το μαγαζί του στο Λονδίνο - εκεί που η μπριζόλα κάνει 1.450 λίρες - έφυγαν με... τη συνοδεία των σεκιούριτι. 

Διαβάστε ακόμη: Ιράν: Καταργήθηκε η Αστυνομία Ηθών που ευθύνεται για τη δολοφονία της Αμινί και την λαϊκή εξέγερση

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι ακτιβιστές διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς φώναζαν στους θαμώνες του μαγαζιού να υιοθετήσουν μια διατροφή βασισμένη σε ρίζες και λαχανικά. Οι υπάλληλοι του μαγαζιού απομάκρυναν έναν-έναν τους διαδηλωτές και τους άφηναν έξω στο δρόμο. Το βίντεο το οποίο αναρτήθηκΑε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει ήδη κάνει το γύρο του κόσμου, φαίνεται πως ένα γκρουπ γυναικών να κουβαλούν μια γυναίκα και να την αφήνουν πάνω στο δρόμο.

Οι 8 ακτιβιστές που ταπεινώθηκαν από αυτή τη συμπεριφορά, ανέφεραν πως δεν επιτρέπουν σε αυτές τις δύσκολες εποχές να πουλά μπριζόλες σε τέτοια στιγμή, την ώρα που χιλιάδες Βρετανοί τρώνε από τα κοινωνικά παντοπωλεία. Ακόμη, δεν ξέχασαν να αναφέρουν πως η συμπεριφορά του Νουσρέτ υπέρ της κρεατοφαγίας είναι αντιπεριβαλλοντική, πέρα από βάρβαρη. Οι θαμώνες, όμως, συνέχισαν κανονικά το δείπνο τους.