Μενού
eric-salata
Ερικ Σαλάτα | Florida Police
  • Α-
  • Α+

Η Φλόριντα παρακολουθούσε για εβδομάδες τις καταγγελίες βιασμού εναντίον του γνωστού γυναικολόγου Ερικ Σαλάτα. Σύμφωνα, με κατηγορίες, βίασε τουλάχιστον 12 γυναίκες, ενώ ήταν ναρκωμένες. Ο γιατρός δεν άντεξε την αποκάλυψε και αυτοκτόνησε στο γραφείο του. Οι νέες καταγγελίες έρχονται περίπου οκτώ ημέρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του γιατρού. Οι ερευνητές κρίνουν πως αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι αφότου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. 

Η αστυνομία αναφέρει πως ο Salata ακινητοποίησε μία από τις ασθενείς - ηλικίας 51 ετών - με αέριο γέλιου, το αγχολυτικό φάρμακο Xanax και τεκίλα, τα οποία ισχυρίστηκε ότι θα της προσέφεραν ανακούφιση από τον πόνο της επέμβασης στην οποία θα υποβαλλόταν. Η γυναίκα φαίνεται ότι ανακτούσε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά τις έχανε και πάλι μη μπορώντας να τον σταματήσει.  Το δεύτερο φερόμενο ως θύμα, μία 72χρονη, φαίνεται ότι βιάστηκε, επίσης, ενώ ήταν ναρκωμένο. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον Salata στις 21 Νοεμβρίου στην κλινική του, το κλειστό πλέον Pura Vida Medical Spa, αφού δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι τις βίασε ενώ λάμβαναν καλλυντικές ιατρικές θεραπείες υπό καταστολή στο σπα. Ο Salata συνελήφθη και οι ντετέκτιβ με ένταλμα έψαξαν την κλινική για αποδεικτικά στοιχεία, είπε η αστυνομία. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων την επόμενη μέρα και διέταξε να παραδώσει το διαβατήριό του και να φορέσει οθόνη GPS μέχρι την αγωγή του, η οποία ορίστηκε για τις 19 Δεκεμβρίου. 

Ο Salata λειτούργησε το σπα - το οποίο προσέφερε μπότοξ, λίφτινγκ, μείωση λίπους, θεραπεία φλεβών και άλλες αισθητικές επεμβάσεις - με τη σύζυγό του, σύμφωνα με έναν ηλεκτρονικό κατάλογο επιχειρήσεων στην περιοχή. Η σύζυγος του Σαλάτα βρισκόταν στο γραφείο τη στιγμή της σύλληψης.