Μενού
erdogan
Ερντογάν | AP
  • Α-
  • Α+

Τον... χαβά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς συνεχίζει να προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας εξαπολύοντας απειλές και ταυτόχρονα «χαϊδεύοντας» τα αυτιά των ψηφοφόρων του. Συγκεκριμένα, σε ομιλία που πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή (11/12), ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε... πολεμική διάθεση και ανέφερε: «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε ότι ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, ναι, θα το κάνει, αν δεν μείνετε ήρεμοι».Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει αρχίσει να αναπαράγεται από δημοσιογράφους και ΜΜΕ στη γειτονική χώρα.

Ο Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, κάτι που επιχειρεί να αξιοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία. Να σημειώσουμε ότι αυτή η εκστρατεία θα είναι η τελευταία για τον ίδιο αφού άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει χώρο σε νεότερους πολιτικούς.

«Θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του αιώνα της Τουρκίας με την υποστήριξη που ζητάμε για τελευταία φορά προς το όνομά μας από τον λαό μας το 2023», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαμψούντα. Ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία από το 2003, ωστόσο αντιμετωπίζει μεγάλες προεκλογικές δυσκολίες, με μεγάλο «αγκάθι» τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία που έχουν χειροτερέψει τις συνθήκες διαβίωσης του τουρκικού λαού.