Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει επίσημα τους Φρουρούς της Επανάστασης – το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, μέλη του οποίου φέρονται να συνέλαβαν τελευταία επτά πρόσωπα συνδεόμενα με το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν - «τρομοκρατική» οργάνωση, ανέφερε χθες Δευτέρα η εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.
Την κίνηση, που αναμένεται να ανακοινωθεί «εντός εβδομάδων», κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υποστηρίζουν ο υφυπουργός Ασφαλείας Τομ Τούγκενχατ και η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν.
Η απόφαση θα σήμαινε πως το Λονδίνο θα θεωρεί εφεξής παράνομο να ανήκει κανείς στο σώμα, να συμμετέχει σε δραστηριότητές του, ή να φέρει τον λογότυπό του δημόσια. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Τέλεγκραφ.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αξίωσε την περασμένη Τετάρτη οι αρχές του Ιράν να σταματήσουν να συλλαμβάνουν ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα, επιμένοντας στο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν πιόνια.
- «Ο Τσακ Νόρις δεν διαβάζει βιογραφίες, τις γράφει»: Η ζωή του ανθρώπου πίσω από τα memes του διαδικτύου
- «Τι κάνετε ρε παιδιά»: Τρένα παραβίασαν το κόκκινο οκτώ φορές μέσα σε λίγους μήνες
- Ίκερ Κασίγιας: Το «στενό μαρκάρισμα» σε 20χρονη καλλονή που προκάλεσε σάλο στην Ισπανία
- Γκαλερί Τσαγκαράκης για τους πίνακες: «Είναι προσωπική του περιουσία και συλλογή» - Τι λέει για το Ευαγγέλιο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.