Μενού
TikTok
TikTok | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Διατάγματα, με τα οποία απαγορεύουν τη χρήση της δημοφιλέστατης πλατφόρμας TikTok από συσκευές ομοσπονδιακών υπαλλήλων, υπέγραψαν χθες Πέμπτη οι κυβερνήτες δύο πολιτειών στις ΗΠΑ, του Ουισκόνσιν και της Βόρειας Καρολίνας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου, New York Post, οι πολιτείες ακολουθούν το «παράδειγμα» άλλων πολιτειών στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση της χρήσης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και το «μπλόκο» στη χρήση της εφαρμογής από υπαλλήλους της κυβέρνησης γίνεται για λόγους κυβερνητικής ασφάλειας.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης της πολιτείας του Ουισκόνσιν, Τόνυ Έβερς, το πήγε ένα «βήμα» παραπέρα, καθώς πέρα από την απαγόρευση της χρήσης του TikTok, σκέφτεται να απαγορεύσει και τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουν οι γνωστές κινεζικές εταιρείες όπως είναι η «Huawei», «Hikvision», «Tencent Holdings», «ZTE Corp», καθώς και τη ρωσική εταιρεία «Kaspersky Lab».

Τι αναφέρουν για τις αποφάσεις τους

Ο Έβερς, μάλιστα, υπερασπιζόμενος την απόφασή του για απαγόρευση του social media ανέφερε: «Στην ψηφιακή εποχή, η υπεράσπιση της τεχνολογίας και της υποδομής κυβερνοασφάλειας της πολιτείας μας και η προστασία της ψηφιακής ιδιωτικής ζωής πρέπει να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για εμάς ως πολιτεία». Όπως αναφέρθηκε, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας με τον κυβερνήτη της Ρόι Κούπερ να υπογράφει διάταγμα, με το οποίο έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να εγκαταστήσουν στα κινητά τους εντός δύο εβδομάδων εφαρμογές, που θα απαγορεύει τη χρήση του TikTok, του WeChat και «ενδεχομένως άλλων εφαρμογών», που αποτελούν κίνδυνο για την κυβερνοασφάλεια..

Περισσότερες από 20 άλλες πολιτείες έχουν επίσης απαγορεύσει το TikTok, που ανήκει στον κινεζικό τεχνολογικό όμιλο ByteDance, από κρατικές συσκευές όπως το Οχάιο, το Νιου Τζέρσεϊ και το Αρκάνσας, πολιτείες που υπέγραψαν τα σχετικά διατάγματα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Οι εκκλήσεις για την απαγόρευση του TikTok από κρατικές συσκευές κέρδισαν έδαφος αφότου ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι η εφαρμογή αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Ο Ρέι επισήμανε την απειλή ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει την εφαρμογή για να επηρεάσει τους χρήστες ή να ελέγξει τις συσκευές τους. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει χρηματοδότηση για την απαγόρευση της χρήσης του TikTok από τα κινητά ομοσπονδιακών υπαλλήλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA