Μενού
patini
Ηλεκτρονικό Πατίνι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στους πολίτες του Παρισιού αναμένεται να «πέσει» τελικά ο κλήρος για την απαγόρευση των υπηρεσιών ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, σύμφωνα με τη δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό. Όπως ανέφερε η κ. Ινταλγκό οι «Παριζιάνοι» θα προσκληθούν να ψηφίσουν αν οι συγκεκριμένες εταιρείες θα πρέπει να σταματήσουν τη λειτουργία τους στην πόλη, την ώρα που οι Αστυνομικές Αρχές του Παρισιού κλίνουν περισσότερο προς την απαγόρευσή τους λόγω και της επικίνδυνης οδήγησής τους.

Μιλώντας στη Σαββατιάτικη έκδοση της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien» η δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε το θέμα ως ιδιαίτερα «διχαστικό» για τους πολίτες της πόλης της, καθώς ποικίλλουν οι απόψεις σχετικά με τα ηλεκτρικά πατίνια. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα γίνει δημοψήφισμα στις 2 Απριλίου, όπου και οι κάτοικοι του Παρισιού θα κληθούν να απαντήσουν στην ερώτηση: «Θα πρέπει να λειτουργούν ή όχι οι εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών». Η ίδια η δήμαρχος, πάντως, ανέφερε ότι και η ίδια τείνει στην απαγόρευσή τους, αλλά θα σεβαστεί την ψήφο των Παριζιάνων.

Οι απόψεις επικριτών και υποστηρικτών

Οι επικριτές του νέου «μέσου μεταφοράς» τείνουν στην απαγόρευσή τους, καθώς αναφέρουν ότι οι οδηγοί των πατινιών δε σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του Παρισιού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι επικριτές, οι «οδηγοί πατινιών» αγνοούν τις απαγορεύσεις για την οδήγηση στο πεζοδρόμιο, ενώ παρκάρουν τα σκούτερ τους χωρίς να σκέφτονται τους συμπολίτες τους.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι αρκετοί από αυτούς εγκαταλείπουν τα πατίνια τους σε πάρκα ή ακόμη και τα πετούν στον Σηκουάνα, τον ποταμό που «διαβαίνει» τη γαλλική πρωτεύουσα. Από την άλλη οι υποστηρικτές του νέου μέσου μεταφοράς αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η πιο δόκιμη, καθώς τη χαρακτηρίζουν ως πιο γρήγορη και μη ρυπογόνα σε σχέση με τα αυτοκίνητα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πόλης.