Μενού
sunak
Ρίσι Σούνακ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία ένα βίντεο που δείχνει τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρίσι Σούνακ, να κάθεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και να απευθύνει μήνυμα χωρίς, όμως, να φοράει τη ζώνη του. Στο σύντομο βίντεο, που δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και εντόπισαν αρκετοί πολίτες της χώρας, ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλάει για το στόχο του για το νέο έτος, που έχει θεσπίσει ως πρωθυπουργός της Βρετανίας, υποσχόμενος ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί και άλλο.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας της Βρετανίας είναι πολύ αυστηρός, καθώς προβλέπει ότι όποιος δε φοράει ζώνη ενόσω βρίσκεται στο αυτοκίνητο του επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο φτάνει και τις 100 λίρες. Το σύντομο βίντεο προκάλεσε την αντίδραση αρκετών επικριτών του Βρετανού πρωθυπουργού, αλλά και αρκετών πολιτών αναφέροντας ότι η κίνησή του μπορεί να αποτελέσει κίνδυνος για την οδική ασφάλεια της χώρας. Σε αναρτήσεις που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί πολίτες χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την κίνηση του Σούνακ, καθώς αυτός -με το παράδειγμά του- οφείλει να ηγηθεί της χώρας.

Αρκετοί δημοσιογράφοι, όπως η Gemma Stone, μίλησε για το περιστατικό αναφέροντας ότι η «Μητροπολιτική Αστυνομία θα επιβάλλει, να φανταστώ, στον πρωθυπουργό, σωστά;». Μετά και το βίντεο ήρθε και η απάντηση της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, μέσω της οποίας ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ζήτησε συγγνώμη για τη λανθασμένη κρίση του, δηλαδή να μη φορέσει ζώνη ενόσω βρισκόταν στο αυτοκίνητο.