Μενού
rishi sunak
Ρίσι Σούνακ | AP
  • Α-
  • Α+

Οι Βρετανικές Αρχές φαίνεται πως δε χαρίζονται ούτε στον... πρωθυπουργό τους, Ρίσι Σούνακ, σε ό,τι αφορά στην παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του Guardian, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας δέχθηκε πρόστιμο από την Τροχαία του Λάνκασιρ επειδή δε φορούσε τη ζώνη του, κατά τη διάρκεια ταξιδιού που έκανε στη βόρεια Αγγλία, όπου και είχε «τραβήξει» και βίντεο που είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της χώρας πραγματοποιούσε επίσκεψη σε τρεις πόλεις, για να προωθήσει την ατζέντα της κυβέρνησης για τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, στόχος του οποίου είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών στις κοινότητες όλης της χώρας. Το βίντεο, το οποίο δείχνει τον Σουνάκ να μιλάει στην κάμερα χωρίς να φορά τη ζώνη ασφαλείας, έχει πλέον αφαιρεθεί από το Instagram.

Η Ντάουνινγκ Στριτ, σε ανακοίνωσή της, έκανε λόγο περί λάθους γεγονός που δε «συγκίνησε» την αστυνομία του Λάνκασιρ η οποία και ανακοίνωσε ότι επιβάλλει πρόστιμο στον Σούνακ για την παράβαση. Η αστυνομία ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Θα έχετε δει ένα βίντεο, που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει ένα άτομο να μην φοράει ζώνη ασφαλείας ενώ είναι επιβάτης σε αυτοκίνητο που πήγαινε στο Λάνκασιρ», συμπληρώνοντας: «Αφού ερευνήσαμε το ζήτημα, κόψαμε σήμερα στο συγκεκριμένο 42χρονο άνδρα από το Λονδίνο διοικητικό πρόστιμο».

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργίας ανέφερε σχετικά με το περιστατικό ότι ο κ. Σούνακ αποδέχεται πλήρως ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος και ζητάει συγγνώμη. «Θα συμβιβαστεί πλήρως με την απόφαση των Αρχών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η ομώνυμη Αστυνομία δε διευκρίνισε το ακριβές ποσό του προστίμου, αλλά σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πιο συγκεκριμένα το να μη φοράει κανείς ζώνη στο αυτοκίνητό του προβλέπει πρόστιμο μέχρι 500 λίρες.

Ο Σούνακ, μετά και το πρόστιμο που δέχθηκε, έγινε ο δεύτερος πρωθυπουργός που προέρχεται από το Συντηρητικό Κόμμα και δέχεται πρόστιμο από τις Αρχές, μετά και το σχετικό που είχε επιβάλλει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου στον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για την παραβίαση του «lockdown», αφού παρέστη σε πάρτι. Άξιο αναφοράς είναι ότι το πάρτι, που πήγε ο Τζόνσον, προκάλεσε μία σειρά πολιτικών γεγονότων στη Βρετανία, καθώς αποτέλεσαν μία από τις αφορμές για την παραίτησή του.

Ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό

Σάλος προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από βίντεο, που κυκλοφόρησε, και δείχνει τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, να απευθύνει μήνυμα στους πολίτες του με αφορμή τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, στόχος του οποίου είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών στις κοινότητες όλης της Μεγάλης Βρετανίας.

Μετά και το βίντεο ήρθε και η απάντηση της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, μέσω της οποίας ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ζήτησε συγγνώμη για τη λανθασμένη κρίση του, δηλαδή να μη φορέσει ζώνη ενόσω βρισκόταν στο αυτοκίνητο.