Μενού
andrew tate
Άντριου Τέιτ | AP
  • Α-
  • Α+

Σε δικαστήριο της Ρουμανίας εμφανίστηκαν σήμερα ο Άντριου Τέιτ και ο αδερφός του Τρίσταν, οι οποίοι και ερευνώνται από τις Αρχές της χώρας για υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης και εκμετάλλευσης γυναικών. Αυτή τη φορά, μετά και την παράταση της προφυλάκισής τους μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, οι δύο «influencer» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που είναι γνωστοί για τις μισογυνιστικές τους απόψεις, πήγαν στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν νέα έφεση όσον αφορά στην κράτησή τους.

Φορώντας χειροπέδες στα χέρια, ο Βρετανοαμερικάνος influencer φώναξε στους δημοσιογράφους, που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο, πως είναι αθώος αυτός και ο αδερφός του, Τρίσταν. Τα αδέλφια κρατούνται από το τέλη Δεκεμβρίου, με τις κατηγορίες του βιασμού της και της εμπορίας ανθρώπων ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση.

Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο παρέτεινε την κράτησή τους έως τα τέλη Φεβρουαρίου και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 27 του μηνός. Η αστυνομία δεν έχει ασκήσει, ακόμη, δίωξη κατά των αδελφών που είχαν μετακομίσει στη Ρουμανία εδώ και πέντε χρόνια.

Τι είπαν οι δικηγόροι τους

Καταθέτοντας έφεση κατά της παράτασης της προφυλάκισης την Τετάρτη, ο δικηγόρος του Τέιτ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε «νέα στοιχεία» για να αντικρούσει τα επιχειρήματα των εισαγγελέων. «Τα θύματα αρνούνται κάθε αδίκημα - μόνο στο μυαλό της εισαγγελίας είναι ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα» είπε.

Παρών στο δικαστήριο ήταν και η νέα, Αμερικανίδα, δικηγόρος τους. Πρόκειται για την Τίνα Γκλάντιαν η οποία έχει εμπειρία στην εκπροσώπηση προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ, όπως ο Μάικ Τάισον και Κρις Μπράουν.

Η απόφαση για την έφεση αναμένεται αργότερα σήμερα.