Μενού
mevlut-cavusoglou
Μεβλούτ Τσαβούσογλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τους πρεσβευτές των εννέα χωρών που αποφάσισαν να κλείσουν τα προξενεία τους στην Κωνσταντινούπολη κάλεσε για εξηγήσεις η Άγκυρα, καθώς το θέμα δείχνει να έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των εννέα χωρών που έκλεισαν τα προξενεία τους και εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες, καθώς η τουρκική ηγεσία θεωρεί αδικαιολόγητες της συγκεκριμένες ενέργειες. Μέχρι στιγμής, έξι χώρες, και συγκεκριμένα οι Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και Βρετανία, έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία, ενώ την Τετάρτη (1/2) εξέδωσε οδηγία και ο Καναδάς. Οι ΗΠΑ μάλιστα επικαιροποίησαν τη Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.