Μενού
erdogan
Ερντογάν | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Διαστάσεις... ταινίας αποκτάει το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία, με τις προεδρικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών και τους υποψήφιους, όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να επιστρατεύουν κάθε μέθοδο για να επικρατήσουν των αντιπάλων τους. Τον Τούρκο πρόεδρο, την τελευταία εβδομάδα, τον έχουμε δει σε αρκετά... ποστά, από τραγούδι, σκληρό ηγέτη που απειλεί την Ελλάδα, αλλά και έξυπνο «ατακαδόρο», δίνοντας συνθήματα στους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως τον κεμαλιστή Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο κ. Κιλιτσντάρογλου αυτοχρίστηκε για άλλη μία φορά ηγέτης του μετώπου της Αντιπολίτευσης, ο συνασπισμός της οποίας διεκδικεί την τουρκική προεδρία, χρησιμοποιώντας τη φράση: «Εγώ, ο Κεμάλ». Τη φράση τη χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο, όπου και ο πρόεδρος του CHP είπε χαρακτηριστικά: «Την επόμενη ημέρα των εκλογών τα τηλέφωνά τους θα ηχήσουν με πόνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής θα ακούσουν μία φωνή, που θα λέει: Εγώ, ο Κεμάλ έρχομαι».

 Οι αναφορές του Κιλιντάρογλου έδωσε «τροφή» εκτός από τον Τούρκο πρόεδρο και σε άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που έφτιαξαν ένα σατιρικό βίντεο από το «Εγώ, ο Κεμάλ» στο «Bye, bye Κεμάλ», του Ερντογάν. «Και εγώ να του δώσω το νέο του σύνθημα: Bye, Bye Κεμάλ», είπε Ερντογάν, ατάκα που εμπνεύστηκε από την ταινία «Bye, bye my love».