Μενού
qatar
Qatar Gate | APimages
  • Α-
  • Α+

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Νικολό Φίγκα - Ταλαμάνκα, ένας από τους υπόπτους της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού, Qatar Gate, καθώς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, ο επικεφαλής της ΜΚΟ «No Peace Without Justice» και λομπίστας, αφέθηκε ελεύθερος μετά από δύο μήνες.

Ο Ταλαμάνκα, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου των Βρυξελλών να παρατείνει την προφυλάκισή του κατά ένα μήνα, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου είχε ασκήσει έφεση, στα μέση του Δεκεμβρίου 2022, κατά της απόφασης του προδικαστικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

«Βέλη» του Παντσέρι για τον ρόλο της Καϊλή

«Στη διαφθορά έχουμε κάποιον που δίνει χρήματα, στην προκειμένη περίπτωση, από το Κατάρ ή το Μαρόκο που δίνει χρήματα σε κάποιον για να κάνει κάτι», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha ο δικηγόρος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Λορεν Γκενς, ο οποίος υποστήριξε ότι ο εντολέας του ήταν απλός και μόνο ενδιάμεσος, μεταφέροντας έτσι και επίσημα το «βάρος» του σκανδάλου στον συνεργάτη του Φραντσέσκο Τζόρτζι, στην Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, αλλά και στους υπόλοιπους δύο Ευρωβουλευτές, Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο.


Ειδικότερα, άφησε αιχμές για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επισήμανε ότι σκάνδαλο δωροδοκίας, όπως το ανάλογο Qatar Gate, δε θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν υπήρχε και χρηματιζόμενο πρόσωπο σε θέση εξουσίας. Ο Λορεν Γκενς αναφέρεται σαφώς στον ρόλο που είχε ως αξιωματούχος η Εύα Καίλή, αλλά και στην επιρροή που μπορούσε να ασκήσει με την ψήφο της.