Μενού
kakokairia-ipa
Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Αντιμέτωπες με ένα ακόμα «κύμα» ψύχους θα έρθουν αντιμέτωπες οι ΗΠΑ, έναν μήνα μετά και τις σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Νέα Υόρκη και δη την πόλη του Μπάφαλο, οι οποίες και άφησαν πίσω τους 60 νεκρούς. Μάλιστα, αυτή τη φορά οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μία «αρκτική βόμβα», τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι ο ισχυρός παγετός, με θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους -45 βαθμούς Κελσίου. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτείες της βορειοανατολικής ΗΠΑ, ενώ από τους πάγους στους δρόμους έχουν σκοτωθεί 10 άνθρωποι στο Τέξας, το Αρκάνσαν και την Οκλαχόμα

Η κακοκαιρία στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινά από σήμερα Παρασκευή (3/2) και αναμένεται να επηρεάσει τόσο σήμερα, όσο και αύριο Σάββατο περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι μετεωρολόγοι έχουν κρούσει ήδη τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις πολικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν, αναφέροντας ότι ο ψυχρός καιρός θα μπορούσε να φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, που θα «σπάσουν» ρεκόρ. Η αντίστοιχη ΕΜΥ (NWS) κάλεσε τους ανθρώπους είτε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, είτε να λάβουν προφυλάξεις για κρυοπαγήματα και υποθερμία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βοστώνη

Οι μεγάλοι δήμοι των βορειοανατολικών ΗΠΑ έχει θέσει σε συναγερμό την πολιτική διοίκηση, με τη δήμαρχο Μισέλ Γου της Βοστώνης να κηρύττει στην πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για κρύο από την Παρασκευή έως την Κυριακή και άνοιξε κέντρα φιλοξενίας για όσους πολίτες αναζητούν θερμαινόμενους χώρους. Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών θα μπορούσαν να σημειωθούν στην πόλη, καθώς και στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένονταν ριπές ανέμου 50 μίλια/ώρα, και το Πρόβιντενς. Καθώς οι πολίτες στα βορειοανατολικά προετοιμάζονται για το κρύο, στο νότο οι θερμοκρασίες άρχισαν να ανεβαίνουν την Παρασκευή, ενώ ο καιρός άφησε 430.000 ανθρώπους χωρίς ρεύμα την Πέμπτη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην πόλη Όστιν του Τέξας.